Ny

Hur anga mat?

Hur ånga mat?

Ett enkelt sätt att ångkoka mat är att fylla en kastrull med lite vatten och placera en eller flera insatser med perforerade bottnar ovanpå. Täck med ett lock. En enkel utrusning duger gott, till exempel en hålförsedd insats i rostfritt stål eller en sil som placeras i en vanlig kastrull med lock.

Hur använda Ångkorg?

Använd en vid gryta eller panna och fyll med ca 2 cm vatten. Vattnet ska inte röra maten i ångkorgen utan tillagas av den stigande ångan. Viktigt att korgen får plats ordentligt i pannan – den ska inte röra pannans torra delar då det innebär en brandrisk.

Vad kan man laga i Bambukorg?

Laga mat i ångkorg Genom att ångkoka bevarar du matens vitaminer, mineraler och färger och kokar inte sönder matvarorna under tillagningen. Grönsaker, fisk, kyckling och dumplings passar utmärkt att ångkoka. Och du – ångkorgen är också snygg att servera ur.

Hur använder man en Ångkorg i bambu?

Hur fungerar en Ångkorg?

Kokkkärlet. Använd en vid gryta eller panna och fyll med ca 2 cm vatten. Vattnet ska inte röra maten i ångkorgen utan tillagas av den stigande ångan. Viktigt att korgen får plats ordentligt i pannan – den ska inte röra pannans torra delar då det innebär en brandrisk.

Hur ångar man i Bambukorg?

Bambukorg: Lägg lite bakplåtspapper, salladsblad eller pensla med olja i botten på bambukorgen. Sätt korgen på en kastrull med sjudande vatten. Låt vattnet ånga upp och tillaga dumplings. Bygger man flera korgar på varandra så är det bra att byta plats på dem efter ett tag.

Hur använder man en ångkokare?

En skvätt vatten i botten av kastrullen och ett lock ovanpå och du har en alldeles perfekt ångkokare. Vill man ha lite mer fancy metoder finns det ånkokstillsatser som man hänger på kanten av kastrullen eller upphölda skålar som man ställer på botten av kastrullen. Även bambukorgar och andra varianter finns att tillgå.

Share this post