Populära

Vem har gjort Linus pa linjen?

Vem har gjort Linus på linjen?

Osvaldo Cavandoli, född 1 januari 1920 i Toscolano-Maderno i Lombardiet, död 3 mars 2007 i Milano, var en italiensk animatör. Han arbetade även under pseudonymen Cava. Hans mest kända arbete är Linus på linjen (La Linea).

Var Linus en?

Linus[redigera | redigera wikitext] Linus är den latinska formen av det grekiska mansnamnet Linos, vars betydelse är oklar men kan vara ’klagosång’ eller ’han med det linfärgade håret’. Det tidigaste svenska belägget för namnet är från 1810, men det fick ingen större spridning förrän under senare hälften av 1900-talet.

När kom Linus på linjen till Sverige?

Svensk premiär hösten 1970.

Är Linus på?

En riktig klassiker är Linus på linjen, (La Linea). Det är en tecknad TV-serie från 1969, skapad av italienaren Osvaldo Cavandoli. På norska heter figuren Streken och på danska Stregen.

Var Linus på linjen?

Linus på linjen (italienska: La Linea) är en italiensk tecknad TV-serie. Den skapades av Osvaldo Cavandoli och började sändas på italiensk TV 1969.

Hur många Linus finns det i Sverige?

Hur många heter Linus i Sverige? 24 526 män heter Linus i förnamn. Av dessa har 19 945 Linus som tilltalsnamn.

Vilket land kommer Linus ifrån?

Linus Benedict Torvalds, född 28 december 1969 i Helsingfors, är en finländsk-amerikansk mjukvaruentreprenör och upphovsman till operativsystemskärnan Linux.

Hur många i världen heter Linus?

24 637 män heter Linus i förnamn. Av dessa har 19 993 Linus som tilltalsnamn. Snittåldern är 24.3 år. 14 kvinnor heter Linus i förnamn.

Vad heter Linus?

Linus är ett bibliskt namn, en latinsk form av grekiskans Línos, som är av ovisst ursprung. Namnet är ett av de populäraste dopnamnen under de senaste åren. Till en del kan detta säkerligen tillskrivas seriefiguren Linus i den amerikanska skämtserien Peanuts (”Snobben”) skapad 1950 av Charles M. Schulz.

Share this post