Allmänning

Vem ar Nattens drottning?

Vem är Nattens drottning?

När Viktors mor Margareta, som en gång var operasångerska i Paris, får rollen som Nattens drottning i Ryska teaterns uppsättning av Trollflöjten verkar allt till en början lovande. Viktor trivs i teaterbyggnaden och får till och med en vän i scenmästarens dotter Agnes, som påstår sig vara synsk.

Är inte Nattens drottning?

Nattens drottning (Selenicereus grandiflorus) är en suckulent växt inom släktet Selenicereus och familjen kaktusar som ursprungligen kommer från Västindien och Centralamerika. Arten är mycket ovanlig i odling och det som odlas under detta namn är oftast nattens prinsessa (S. pteranthus) eller någon hybrid.

När skrevs Nattens drottning?

”Nattens drottning”, skriven av Lasse Holm och Ingela ”Pling” Forsman, var bidrag nummer 9 i den svenska melodifestivalen 1989….Nattens drottning (sång)[redigera | redigera wikitext]

Nattens drottning
Singel av Haakon Pedersen & Elisabeth Berg
B-sida ”Mina minnens stad”
Utgiven 1989
Format Grammofonskiva

Vad var Pamina i Trollflöjten?

Roller

Roller Röstfack Premiärföreställning, 30 september 1791 (dirigent: Wolfgang Amadeus Mozart)
Pamina Sopran Anna Gottlieb
Nattens Drottning Sopran Josepha Hofer
Sarastro Bas Franz Xaver Gerl
Tre Damer 2 sopraner, mezzosopran Mlle Klöpfer, Mlle Hofmann, Mme Elisab[e]th Schack

Hur man odlar kaktus?

Lätt att så kaktusfrön Strö ut fröna glest i krukor med kaktusjord (finns i blomsterhandeln). Täck dem inte med jord. Vattna försiktigt, helst med en blomspruta, och ställ sådden i ett varmt fönster (+25°) utan stekande sol. Håll sådden fuktig men inte blöt.

Hur får man rötter på sticklingar?

Välj ett skott utan blomknopp Även det för att sticklingen ska kunna lägga all sin energi på att skapa rötter. – När den har fått rötter sätter du den i en kruka med planteringsjord, så att alla rötter kommer under jord och resten av sticklingen är ovanför. Sedan trycker du till jorden och vattnar ordentligt.

Share this post