Populära

Hur bar man Magvaska?

Hur bär man Magväska?

Precis som namnet avslöjar så bär man magväskan på magen, antingen uppe vid midjan eller låta den hänga över höfterna. Om väskans rem är tillräckligt smal kan du fästa de i hällorna på dina byxor som ett bälte. Man kan även ha magväskan tvärs över kroppen!

Hur gör man en magväska?

Magväskor i olika material

  1. Klipp ut delarna. Klipp ut delarna efter mallen, alla tre bitarna mot vikt kant.
  2. Dragkedja. Sy fast en dragkedja på 30 cm, längst inspårningen på fram-stycket.
  3. Jack. Klipp små jack i tyget och dragkedja, ner till sömmen.
  4. Polyesterband.
  5. Ihopsättning.
  6. Ficklocket.
  7. Övre kanten.

Vart kan man köpa midjeväska?

En midjeväska kan användas i midjan men även som en axelremsväska. Hur du vill bära den är helt upp till dig och vad du tycker är snyggt och användbart. Här hos oss på Åhléns finner du ett stort utbud av exklusiva och trendiga midjeväskor online och i våra varuhus.

När kom Magväskan?

Här är allt du behöver veta om säsongens trendigaste accessoar. Magväskan, eller midjeväskan som den också kallas, har gjort en rejäl comeback. Det var på 90-talet som accessoaren först prydde var och varannan mage i olika utföranden. – Det var antingen magväskor i nylon, läder, mocka eller polyester.

Vad betyder Becknar väska?

Att bära en liten väska tvärs över bröstet – och nästan hela vägen upp i armhålan – eller över midjan har blivit en allt starkare trend de senaste åren. Den traditionella mag- eller midjeväskan kallas nu becknarväska. Verbet beckna är slang för ’sälja’ och har lånats in i svenskan från romskan.

Vart kommer ordet Beckna ifrån?

Ordet becknare kommer ursprungligen från det romska ordet för att sälja. Men i Sverige har ”att beckna” på senare tid använts som slang för att sälja knark. Själva midjeväskan som många knarklangare hade sina varor och pengar i började därför att kallas för becknarväska.

Hur gör man en midjeväska?

Lägg ett band i var kortände av framstycket, in mot mitten, och sy ihop fram och bakstyckets kortsidor. Sy sedan ihop framstycket med bakstycket längst den böjda nedre kanten. Du får sträcka lite i bakstycket. Efteråt jackar du sömsmånen, som bilden visar.

Share this post