Ny

Vem ar livet pa Sodra Latin?

Vem är livet på Södra Latin?

Här på Livet på Södra Latin finns det informationsvideor om Södra Latin: som till exempel filmade rundturer inne på skolan, intervjuer med Södra Latins mest spännande elever och även med härliga lärare och annan personal på skolan. Här finns också filmer om skolmaten, tips till nya ettor och mycket annat!

När är livet på Södra Latin född?

Södra Latin

Södra Latins gymnasium Högre allmänna läroverket för gossar å Södermalm 1939–1967 Högre allmänna läroverket å Södermalm 1891–1939 Högre latinläroverket å Södermalm 1879–1891
Huvudbyggnaden sedd från skolgården.
Län Stockholms län
Land Sverige
Grundad 1879

Hur gammal är Södra Latin?

Södra Latins gymnasium, med anor från år 1654, förenar kultur, internationalisering och vetenskap i en varm, trygg och välkomnande miljö.

Hur många har tagit självmord på Södra Latin?

Flera självmord Under tiden hon gått på Södra Latin har två elever, en lärare och en före detta elev tagit sina liv, säger Ebba Ahlström Killgren. Det senaste självmordet skedde i oktober förra året. Efter det styrde eleverna i sociala utskottet i januari själva upp en temakväll om psykisk ohälsa på skolan.

Hur mycket Merit för att komma in på Södra Latin?

Stockholm. Gymnasieantagningen 2020 var antagninspoängen 290.0 poäng (3st C och resten B) för Samhällsvetenskapsprogrammet SA – Samhällsvetenskap på Södra Latins gymnasium. Genomsnittspoängen på programmet är 317.5 poäng (9st B och resten A).

Hur svårt är det att komma in på Södra Latin?

En skola med extremt smal åsiktskorridor och mycket MYCKET plugg. I nästan alla kurser hålls ett högt tempo och att plugga ofta är väsentligt för att få godkänt, om du inte är ett underbarn kommer du ha mycket stress över minst tre kurser åt gången och du kommer med största sannolikhet tappa all din…

Vilka kändisar har gått på Södra Latin?

Kändis-gymnasium i Stockholm

  • Södra Latin har producerat många kändisar genom tiderna, några exempel är: Joel Kinnaman, Danny Saucedo & Petter.
  • Resan från Göteborg till Hollywood är det inte många som gjort, men den magiska skådespelerskan Alicia Vikander har gjort resan som många drömmer om.

Hur hög Merit krävs för estet?

Vissa skolor som har Estetiska programmet använder sig av inträdesprov när du söker in till utbildningen. Om en skola använder sig av inträdesprov sätts provpoängen ihop med ditt meritvärde från 9:an. Därför har vissa av de Estetiska programmen högre intagningspoäng än 320 p.

Är det svårt att komma in på Södra latin?

Hur svårt är det att komma in på estet?

Tänk på att mycket av meriten kommer från provet så. Det 500+ i genomsnitt är endel från provet.. Se till att du får godtjänt i dina betyg så går det förhoppningsvis bra.

Share this post