Trendig

Vad gor man nar ens partner inte vill ha fler barn?

Vad gör man när ens partner inte vill ha fler barn?

Hur kommer du överens om hur många barn ni vill försöka få och när är det rätt att börja försöka?…Är du färdig att lämna din partner om ni är oense om antal barn?

  1. Uppmuntra genom lätt övertalning.
  2. Hjälp din partner föreställa sig vardagen med ett potentiellt barn.
  3. Dämpa babyfebern.

Prata med varandra Det spelar stor roll vad orsakerna är till att man vill eller inte vill ha flera barn. Bara genom att prata med varandra går det att förstå hur den andra tänker och eventuellt hitta en gemensam lösning.

Varför vill man ha fler barn?

Det finns många fördelar med att skaffa barn väldigt tätt, för att på så vis ”bränna av” småbarnsåren under en intensiv period. Precis som det finns fördelar med att vänta för hinna njuta och landa efter varje barn.

Hur tar man upp att man vill skaffa barn?

Ha tid för barnet Även om det kan kännas ovant i början, brukar det gå ganska snabbt att lära sig att ta hand om sitt barn. Som förälder behöver du mycket tid att vara med barnet, men också tid till återhämtning och vila. Besök från släkt och vänner kan vänta tills du själv känner att det känns bra.

Kan inte få fler barn?

”När kommer ett syskon?” Den oskyldiga frågan kan värka i sorgen över att barn nummer två dröjer. ”Folk tycker att man ska vara tacksam över det barn man redan har”, säger Lina, 33, som har kämpat i tre år för att få ett syskon till Ester, 3. Ni får barn nummer ett.

Varför så många barn?

Det handlar inte bara om sig själva längre. Tanken att få föra en annan människa till världen och se all glädje den personen får gå igenom i livet, men även motgångar är en annan stark anledning att många vill skaffa barn. Som förälder vill vi gärna se sitt barn växa upp och lyckas bra i samhället.

Vill inte vara gravid igen?

Det brukar kallas för ofrivillig barnlöshet när man har försökt att få till en befruktning i mer än ett år. Det kan bero på olika saker att det inte blir någon graviditet. Det är vanligt med barnlöshet och det kan finnas hjälp och behandling.

Share this post