Blogga

Vad finns det for industrier?

Vad finns det för industrier?

Den mekaniska industrin är en del utav verkstadsindustrin som handlar om hanteringen med olika metaller. Andra områden inom verkstadsindustrin räknar man transportmedels-, instrument- och även elektronikindustrin. En annan industrigren är råvaruindustrin vars främsta uppgift är att utvinna råvaror.

Vad ingår i industrisektorn?

Namnet kommer av det latinska ”industria” som betyder flit, idoghet eller sysselsättning. En industri handlar om framställning av olika produkter där råvaror förädlas. Där finns industrier som textilindustri, byggindustri, bilindustri och många fler.

Vad är industriell tillverkning?

Att arbeta med industriell tillverkning innebär att man producerar olika sorters produkter av olika råvaror. Det kan alltså innebära att man arbetar med enskilda delar i en produkt som till exempel ett kullager men det kan också innebära att man arbetar med komplexa lösningar med många olika komponenter.

Vad för olika typer av tillverkningsprocesser finns det?

Verkstadsindustri.

  • Textilindustri.
  • Processindustri.
  • Småskalig tillverkning.
  • Se även.
  • Källor.
  • Vad gör man i industri?

    Inom industrin produceras produkter baserade på råvaror, eller insatsvaror som är mer eller mindre förädlade. De flesta av maskinerna är datorstyrda inom nästan all tillverkning idag. Som maskinoperatör är man ofta programmeringskunnig.

    Hur tillverkas element?

    En varm sten eller vattenflaska i sängen är väldigt enkla element. En smartare lösning var att låta hett vatten cirkulera och värma upp rummen. Värmeledningar som är ungefär 3 000 år gamla har hittats i nuvarande Turkiet. Ett vanligt värmeelement är gjort av metall och varmt vatten pumpas in i det via rör.

    Hur mycket merit behöver man för industri?

    Programstruktur på Industritekniska programmet (IN)

    Gymnasiegemensamma ämnen 600 p Programgemensamma ämnen 400 p
    Historia 1a1 50 Människan i industrin 1
    Idrott och hälsa 1 100 Produktionskunskap 1
    Matematik 1a 100 Produktionsutrustning 1
    Naturkunskap 1a1 50

    Vad är industri teknik?

    Det här programmet passar dig som är intresserad av teknik och industriteknisk produktion. Utbildningen passar dig som vill börja arbeta direkt efter gymnasiet inom exempelvis produktframställning, driftsäkerhet och underhåll eller svetsning.

    Share this post