Trendig

Vad gor en ytbargare?

Vad gör en ytbärgare?

Funktion/uppgift: En ytbärgare är helikopterns förlängda arm till den nödställda under en räddningsinsats. Uppgiften är att på smidigaste sätt föra den nödställda till helikoptern, oavsett om det sker via vinschning eller via någon annan metod.

Hur mycket tjänar en ytbärgare?

En ytbärgare hos Sjöfartsverket har en ingångslön på minst 28.000 kronor i månaden och genomför sex månader utbildning och går därefter in i skarp tjänst.

Hur många ytbärgare finns det i Sverige?

I Sverige finns ca 20 st ytbärgare och samtliga är anställda av Sjöfartsverket. De har i uppdrag av Sjöfartsverket och Transportstyrelsen att stå i beredskap i sjö- och flygräddning.

Hur är det att jobba på Sjöfartsverket?

Arbetskollegorna var jättebra vilket är viktigt då arbetet är på en båt och man umgås med dem dygnet runt. De svåraste delarna med jobbet var nog alla datateknik. Det bästa med jobbet var att man fick se stora delar av Sverige och även bottnarna utanför vår kust. Det finns mycket vackert även under ytan!

Vem har röd helikopter?

Helikopter i första hand, basambulans finns att tillgå för larm i närområdet när det ej går att flyga. Bemannas av anestesi- och intensivvårdsläkare samt en sjuksköterska (ane, iva eller amb).

En ytbärgare är helikopterns förlängda arm till den nödställda under en räddningsinsats. Uppgiften är att på smidigaste sätt föra den nödställda till helikoptern, oavsett om det sker via vinschning eller via någon annan metod.

Hur blir man fartygsbefäl?

Vilken utbildning krävs för att bli Fartygsbefäl Sjökaptensprogrammet på Sjöfartshögskolan i Kalmar eller Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg. Båda utbildningarna är tre år långa och till för dem som redan har matrosbehörighet. Det finns också kortare utbildningar för fartygsbefäl vid ovan nämnda högskolor.

Varför behövs lots?

Som lots hjälper du fartyg att navigera så de kommer in till hamnen på ett säkert sätt. Med hjälp av bojar, fyrar, radar och andra tekniska hjälpmedel ger du anvisningar till fartygets befäl. Du hjälper även till med förtöjning och manövrering inne i hamnen.

Hur mycket tjänar man som helikopterpilot?

70 300 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Vad tjänar ett fartygsbefäl?

45 600 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Hur mycket tjänar en lots?

Lotselev har cirka 39 000 kronor/månad i grundlön och under utbildningstiden inga andra tillägg till lönen. Vid erhållen första styrsedel går man upp till nästa lönenivå och erhåller tillägg i form av bordningstillägg, lotsningstillägg och reseersättningar.

Share this post