Allmänning

Vad far man gora pa sin sjukskrivning?

Vad får man göra på sin sjukskrivning?

Efter 90 dagar har du rätt till sjukpenning om du inte kan utföra något arbete alls hos din arbetsgivare. Du har också rätt att söka ett annat arbete med bibehållen sjukpenning. Försäkringskassan kan då erbjuda dig ett möte med Arbetsförmedlingen där du kan få mer information om hur du ska gå till väga.

Vad händer med min sjukpenning om jag blir uppsagd?

Försäkringskassan betalar ut sjukpenningen oavsett om du är anställd eller om anställningen upphört. Sjukskrivningen gäller alltså även om du blir uppsagd. Om du är sjukskarbetsrättsexpertenn när du blir uppsagd ska du anmäla dig hos Arbetsförmedlingen första arbetsdagen efter det att sjukskrivningen upphör.

Kan man bli uppsagd på grund av sjukskrivning?

En arbetsgivare får aldrig säga upp en sjukskriven person på grund av dennes sjukskrivning så länge det finns en rimlig chans att personen kommer kunna återgå i arbete hos arbetsgivaren. Normalt godtas det inte enligt LAS som saklig grund för personliga skäl.

När ska du anmäla sjukskrivning?

Anmäl sjukskrivning (Försäkringskassan) Läkarintyg efter sju dagar. Om sjukskrivningen varar längre än sju kalenderdagar ska den anställda lämna ett läkarintyg till dig. Det är en förutsättning för att du som arbetsgivare ska kunna bedöma arbetstagarens rätt till sjuklön.

Hur ska du anmäla sjukskrivning hos Försäkringskassan?

Anmäl sjukskrivning hos Försäkringskassan. Läkarintyg efter sju dagar. Om sjukskrivningen varar längre än sju kalenderdagar ska den anställda lämna ett läkarintyg till dig. Det är en förutsättning för att du som arbetsgivare ska kunna bedöma arbetstagarens rätt till sjuklön.

Vad är sjukpenning för anställda?

Sjukpenning för anställda. De första 14 dagarna du är sjuk betalar din arbetsgivare sjuklön till dig istället för din vanliga lön. Sen kan du ansöka om sjukpenning från Försäkringskassan. Vissa arbetsgivare betalar inte sjuklön, då kan du istället ansöka om sjukpenning från Försäkringskassan.

Hur ska du betala sjuklön till anställda?

Du ska under de första 14 dagarna i varje sjukperiod betala sjuklön till anställda som inte kan arbeta på grund av sjukdom. Sjuklönen ska motsvara 80 procent av de förmåner i anställningen som den anställde förlorar.

Share this post