Allmänning

Hur kan man behandla depression sjalv?

Hur kan man behandla depression själv?

En lätt eller lindrig depression kan gå över av sig själv. Med stöd och hjälp kan det gå fortare. Det är viktigt att försöka behålla sina vardagliga rutiner och sova och äta regelbundet. Att försöka att se det som är positivt i vardagen samt fysisk aktivitet kan hjälpa till en snabbare återhämtning.

Vilka är olika typer av antidepressiva läkemedel?

Det finns flera olika grupper av antidepressiva läkemedel: 1 selektiva serotoninåterupptagshämmare, SSRI 2 selektiva serotonin- och noradrenalinåterupptagshämmare, SNRI 3 tricykliska antidepressiva, TCA 4 övriga antidepressiva läkemedel.

Vad är tricykliska antidepressiva?

Tricykliska antidepressiva, TCA, brukar mest användas vid svår depression eller om andra läkemedel inte fungerat tillräckligt bra. Detta gäller den vanligaste formen av depression, som brukar kallas egentlig depression. Du får en annan läkemedelsbehandling om du har en depression i samband med bipolär sjukdom.

Kan alkohol förstärkas av antidepressiva läkemedel?

Alkohol kan förstärka vissa biverkningar av antidepressiva läkemedel. Om läkemedlet till exempel ger dåsighet, kan den förstärkas av alkohol. Även reaktioner som förvirring har förekommit hos personer som har druckit alkohol vid behandling med antidepressiva läkemedel. Alkohol eller andra droger kan göra att du mår sämre psykiskt.

Hur påverkas du av depressionen?

Om du har en depression påverkas din kraft, din energi och din ork. Du kan bli så påverkad att du inte orkar hålla ordning runt dig. Till exempel kanske du inte orkar plocka undan efter dig när du har ätit, eller ta upp något som du har tappat på golvet. Koncentrationssvårigheter. Du kan ha svårt att läsa en bok eller följa med i en

Vad är behandling med läkemedel mot depression?

Det finns flera olika typer av läkemedel mot depression. Det är viktigt att behandling med läkemedel hela tiden utvärderas, för att se om den hjälper eller behöver förändras. Läkare ansvarar för din behandling. Det är ofta en läkare som har ansvaret för din behandling.

Kan psykoterapi hjälpa dig med depression?

Psykoterapi kan hjälpa vid depression. Att gå i terapi kan också underlätta för dig som gör förändringar i dina vanor. Den vanligaste behandlingen vid depression är kognitiv terapi, KBT eller interpersonell terapi, IPT. Det finns KBT-behandling som du kan få via nätet. Läs mer om psykoterapi och annan psykologisk behandling.

Share this post