Frågor

Hur gamla ar Generation Z?

Hur gamla är Generation Z?

Generation Z är den nya unga generationen född mellan 1995 och 2005, som kommer att ta över världen. De skiljer sig rejält värderingsmässigt från sina storasyskon Millenials, och flera av dem pekar med hela handen mot tydliga globala mål, men också om hur de vill leva i det lilla, vardagliga.

Vilken slags chef skulle du vilja ha i framtiden?

Framti- dens ledare måste ha hög emotionell intelligens och goda kunskaper om sina egna styrkor och svagheter. Chefen har stort ansvar att vara en bra förebild och att våga vara autentisk. Teknikutvecklingen gör det möjligt att arbeta på ett helt annat sätt än tidigare, både vad gäller tid och rum.

Hur kommer ledarskap se ut i framtiden?

Framtidens ledarskap handlar om att utveckla ett ledarskap som är hållbart både idag och i framtiden. Det handlar både om att lära sig mer om sig själv, och om att utveckla sina starka och mindre starka sidor. En ledarskapsutbildning kan vara ett viktigt redskap för att få en tydlig bild av sina resurser som chef.

Hur tänker Generation Z?

Generation Z har spenderat stora delar av sina liv i den digitala världen och de har lärt sig att se saker ur ett annat perspektiv. De är snabba och smarta vad gäller internet, information och att avslöja ”fake news”. Med ny teknik och nya behov kommer nya yrken och arbetstillfällen.

Vilken generation är du?

Generation Z – födda mellan 1997 – 2015. Millennials – födda mellan 1981 – 1996. Generation X – födda mellan 1965 – 1980. Baby Boomers – födda mellan 1946 – 1964.

Hur gamla är millennials?

Den här generationen kallas ofta för millennials och man brukar dela in den i personer födda mellan 1980 och mitten av 1990-talet. Ett annat populärt namn för Generation Y är “MTV-generationen” för att det var den överlägset mest populära TV-kanalen när de växte upp.

Share this post