Populära

Varfor DevOps?

Varför DevOps?

DevOps hjälper teamen att samordna arbetet, effektivisera arbetsflödet och säkerställa produktkvaliteten. Inte minst genom att utvecklings- och produktionsavdelningen – operations – kommer närmare varandra och förstår varandras behov bättre.

Vad gör en DevOps?

Fokus för en DevOps Engineer är att höja värdet av IT-leveransen genom att skapa ett snabbt och effektivt flöde från kravspecifikation till driftsatt tjänst. Du kommer under utbildningen att få kunskaper både inom programmering och drift.

Vad tjänar en DevOps?

Marknadslönen för systemutvecklare är 2022 mellan 35 000 och 46 000 kronor per månad vid en lägre svårighetsnivå. Vid nästa svårighetsnivå ligger marknadslönen mellan 40 000 och 52 000 kronor och uppåt. Vid en högre svårighetsnivå ligger lönen mellan 47 000 och 62 000 kronor per månad.

Vad är DevSecOps?

DevSecOps är en kombination av DevOps och IT-säkerhet. DevSecOps är nästa steg i en förflyttning mot en bättre säkerhetskultur. Behovet av DevSecOps härrör från upplevda brister i säkerhet i DevOps-implementeringen.

Hur fungerar Azure?

Azure är en enorm samling servrar och nätverksmaskinvara som kör en komplex uppsättning distribuerade program. Dessa program dirigerar konfiguration och drift av virtualiserad maskin- och programvara på dessa servrar. Orkestrering av dessa servrar är det som gör Azure så kraftfullt.

Vad är Dev?

Utvecklingsavdelningar (på engelska development som förkortas dev) arbetar allt mer med agila utvecklingsmetoder, då kraven ökar på att fler applikationer ska utvecklas fortare. Kontinuerlig distribution förkortar utvecklingsprojekten med ständiga uppdateringar.

Vad kan man göra i Azure?

Azure är en flexibel tjänst som stöder alla operativsystem, från Windows till Linux. Du kan använda dig av olika programmeringsspråk, från C# till Java, samt en rad verktyg så som SQL Server och Oracle. Genom att distribuera en applikation via Azure har man möjlighet att automatisera processer.

Vad används Azure till?

Azure är Microsofts egen molnlösning (publikt moln) och webbportal som gör det enkelt att visa vägen med innovation inom produkter och tjänster, både idag och i framtiden. Azure är en webbportal och en molntjänst (publikt moln). Azure gör det möjligt att utveckla/koda nya tekniska tjänster.

Share this post