Blogga

Vad for naring till monstera?

Vad för näring till monstera?

Monsteran behöver mycket näring. Gödsla den en gång per vecka från april till september. Under vintern räcker det med gödsel någon gång per månad. Om du vill eller behöver, kan du ta sticklingar från Monsteran på våren för att begränsa tillväxten.

Hur räddar man sin monstera?

Vattna och låt växten återhämta sig efter färden. Till skillnad från många andra växter gillar monstera att ha det trångt om fötterna så välj gärna en kruka storlek mindre än vad du hade valt i vanliga fall. 🌿 Den bästa tiden för att plantera om en monstera är på våren när ljuset och värmen återvänder.

Varför krullar sig blad på monstera?

Kommentarer. Bladen är ihoprullade innan de vuxit klart. Det är helt normalt för flera krukväxter, däribland monstera.

När får monstera hål i bladen?

Unga blad får hål mitt i – det är helt naturligt. När bladen åldras utvecklas hålen snart till de signifikanta djupa flikarna. Där Monstera växer vilt har flikarna funktionen att starka vindar kan blåsa rakt igenom, utan att slita itu bladen.

Varför slokar min monstera?

Problemet med hängiga blad på monsteror beror oftast på ljusbrist och särskilt under vintrarna är det ett stort problem. Placera din växt intill ett ljust fönster, men helst utan direkt solljus. Det kan ta ganska lång tid innan en planta som lider av ljusbrist återhämtar sig, så man får ha lite tålamod. Lycka till!

Varför vissnar monstera?

Så här är det – den allra vanligaste orsaken till att en monstera tappar blad är att det har fått för mycket vatten. Utifrån ser händelseförloppet riktigt klassiskt ut: växtens nedre blad går från frisk till blek till grävskopegul för att slutligen torka ihop till ett bruna litet knyte.

När får Monstera flikiga blad?

När plantan är ung är bladen hela och hjärtformade. Senare när växten blivit äldre blir bladen djupt flikiga och stora. Monstera kan bli mycket hög och behöver då någon form av stöd.

Share this post