Allmänning

Hur lange bloder man efter en tandutdragning?

Hur länge blöder man efter en tandutdragning?

Blödning. Det är vanligt att såret blöder lite under första dygnet. Om det inte slutar eller blöder på nytt så tryck en ren näsduk eller kompress som en rulle över det blödande såret och bit ihop i minst 30 minuter innan du kontrollerar om blödningen upphört.

Hur stoppa blödning efter tandutdragning?

Blöder det efteråt?

  1. Skölj inte munnen.
  2. Sitt upp och bit ihop stadigt på en rullad, något fuktad kompress under 30 minuter för att stoppa blödningen.
  3. Sov gärna med huvudet högt.

Vad kan du uppleva vid tandutdragning?

Vid tandutdragning kan du uppleva olika biverkningar som: 1 Smärta. 2 Efterblödning. 3 Inflammation.

Vad är hål i tandraden?

När en tand blivit utdragen, efterlämnar den ett hål. En del väljer att leva med ett hål i tandraden, med de flesta använder en ersättningsmöjlighet för den saknade tanden. Det kan vara en brygga, ett implantat eller en delprotes.

Hur ska du hålla rent efter en tandutdragning?

Efter att tanden är utdragen är det viktigt att hålla rent för att förebygga infektioner i området. Under tiden blodet levrar sig kommer du att få bita ihop på en steril gasväv, Du kan uppleva lite besvär efter en tandutdragning men det är oftast ingenting att oroa sig för.

Det är vanligt att såret blöder lite under första dygnet. Om det inte slutar eller blöder på nytt så tryck en ren näsduk eller kompress som en rulle över det blödande såret och bit ihop i minst 30 minuter innan du kontrollerar om blödningen upphört.

Hur mår man efter en tandutdragning?

De allra flesta mår helt ok efter en tandutdragning. Bedövningen brukar släppa efter ca ett par timmar och man fungerar normalt. Vissa jobbar till och med efter avslutad behandling. Man ska dock undvika hård fysiskt arbete då ökad puls riskerar att såret efter tandutrdagningen börjar blöda igen.

Share this post