Rekommendationer

Hur ofta ska man anvanda balsam?

Hur ofta ska man använda balsam?

Hårbalsam har en rikare textur än en conditioner och den kan även tillföra hårbotten näring. Men balsam ska inte användas oftare än två gånger i veckan för att inte belasta håret. Vanligen ska du låta den verka omkring 5 minuter.

Hur ofta kan man använda schampo?

Den genomsnittliga personen bör använda ett djuprengörande shampoo en eller två gånger i månaden, men om du använder en hel del hårstylingprodukter eller har hårt vatten kan du behöva använda ett sådant shampoo varje vecka.

Måste man ha balsam i håret?

Ledsen att behöva breaka det här för dig, men: Schampot rengör ditt hår, men om du vill skydda håret och tillföra lyster behöver du balsam. Däremot behöver du inte balsamera hela håret. Eftersom dina hårtoppar är äldre och mer skadade är det framför allt dessa som behöver balsam – inte din hårbotten.

Hur länge håller balsam?

* Schampo, balsam och stylingprodukter håller relativt länge och att använda öppnad förpackning i upp till ett år efter är inga problem. Krämer – släng om datumet gått ut. Håller oftast 12 månader efter att du öppnat.

Vad händer om man använder schampo varje dag?

Precis som huden producerar hårsäckarna talg för att återfukta håret, och har du då torkat ut det genom att tvätta det för ofta börjar kroppen tillslut producera mer talg för att balansera upp. Det slutliga resultatet blir att håret känns flottigt och ofräscht.

Är det bra att använda schampo varje dag?

Varför vi behöver tvätta håret Anledningen till att våra hår blir fett och ofräscht är på grund av att våra hårsäckar producerar talg. Funktionen som talgen har i hårbotten är att återfukta våran hår och hud. Använd därför alltid skonsamt sulfatfritt schampo, som inte stör din hårbottens naturliga kultur.

Vad kan jag använda istället för balsam?

En sur efterskölj gör du istället för balsam. Det balanserar pH-värdet, sluter hårstrået, gör håret mjukt och glansigt och främjar hårbotten. En del hoppar över sursköljen och har du en frisk hårbotten är det kanske inte så noga.

Share this post