Trendig

Vilket ar sambandet mellan A och B?

Vilket är sambandet mellan A och B?

Därför kallas y för den beroende variabeln och x för den oberoende variabeln; värdet på variabeln y är beroende av vilket värdet är på x. En funktion är ett samband, en regel….Funktionsbegreppet.

Antal timmar: x Total lön: y
1 80
2 160
3 240
4 320

Hur räknar man linjära funktioner?

Om alla punkter som ingår i en funktions graf hamnar längs en rak linje då grafen ritas ut i ett koordinatsystem, kallar vi funktionen en linjär funktion. Funktionsvärdet (värdet på y) är beroende av vad vi sätter in för värde på x. Om vi till exempel har x = 2, så blir y = 2 + 5 = 7. Om x = 5, så blir y = 5 + 5 = 10.

Vad gör en funktion?

En funktion beskriver att samband mellan en oberoende variabel och en beroende variabel. Vanligt här är att variablerna $x$ och $y$ används där oftast $x$ är den oberoende variabeln och $y$ den beroende variabeln. Hur sambandet fungerar mellan $x$ och $y$ kan beskrivas på flera olika vis.

Vilket Funktionsuttryck hör ihop med vilken graf?

Om vi har en andragradskurva y = x2 så kan vi skriva y = 1 ggr x2 och då tänker jag att 1 betyder att vi håller ihop kurvan med en kraft 1 vilket är grundkurvan. Om vi ökar kraften till 2 så spänner vi ihop kurvan och om vi ökar till 3 så spänner vi ihop ytterligare.

Kan du hitta en regel som direkt ger produkten a b )( a B?

Konjugatregeln kan härledas genom att utföra multiplikationen av parenteserna med hjälp av vanlig parentesmultiplikation. (a+b)(a−b)=a2−b2.

Hur räknar man ut sannolikheten på en tärning?

Tärningen är sexsidig, så det finns 6 möjliga utfall. De jämna siffrorna är 2, 4 och 6. Därför är de gynnsamma utfallen 1, 2, 4 och 6, vilket är 4 stycken gynnsamma utfall. Sannolikheten att få antingen en jämn siffra eller en 1:a är alltså två tredjedelar, vilket är ungefär 66,7 %.

Vad är en Funktionsformel?

En raket skjuts upp i luften och dess läge beskrivs av funktionsformeln y = 90x – 4,9×2 där y är höjden i meter efter x sekunder. a) När befinner sig raketen 200 meter över marken? När produkten av två faktorer är lika med 0, så innebär det att MINST en av faktorerna också är 0.

Vad är att kvadrera?

Att kvadrera ett tal innebär att multiplicera talet med sig självt. Resultatet kallas talet i kvadrat. Exempelvis är 5 i kvadrat 25. Man skriver: 52 = 25.

Share this post