Blogga

Kan man byta veterinar?

Kan man byta veterinär?

Oengagerat bemötande och slentrianmässigt receptskrivande tillhör det som kan få en hundägare att byta veterinär. Det visar en undersökning som ett läkemedelsbolag gjort bland 1 500 hundägare i Sverige, Norge och Danmark. Det är Boehringer Ingelheim som har genomfört undersökningen.

Kan man stämma en veterinär?

Om du misstänker att veterinären har felbehandlat ditt djur kan du få fallet prövat av Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård. Till dem skickar du en skriftlig anmälan där du beskriver händelseförlopp, behandlingsdatum, veterinären eller veterinärernas namn samt din kritik tydligt specificerad.

Vilken veterinär ska man välja?

För att hitta en tillgänglig veterinär som kan erbjuda den vård just ditt djur behöver kan du ta hjälp av 2288 Djurens vårdguide. De kan hjälpa dig att avgöra vilken veterinärmottagning som är lämplig utifrån ditt djurs situation.

Kan man anmäla en veterinär?

Om du är missnöjd med en veterinär och ni inte kommer överens, så finns det två vägar att gå vidare med ärendet. Om du har ett ekonomiskt krav på veterinären så kan du göra en anmälan till myndigheten Allmänna reklamationsnämnden (ARN) för att få en bedömning. Det kostar inget att få sitt ärende prövat av ARN.

Kan en veterinär?

Veterinärer arbetar främst med djursjukvård. Det kan handla om akut eller förebyggande djurhälsovård men också livsmedelshygien, forskning och utbildning. På djurparker och inom lantbruket ser veterinären till att djuren skyddas mot sjukdomar och får bra skötsel.

Vem ansvarar för veterinärer?

Administrativt verksamma veterinärer finns inom flera statliga myndigheter. Länsveterinären har det länsövergripande ansvaret för djurskydd, livsmedel, foder och animaliska biprodukter, smittskydd hos djur samt utövar tillsyn på länets kliniskt verksamma veterinärer och övrig djurhälsopersonal.

https://www.youtube.com/watch?v=riyhIZ2_xXs

Share this post