Trendig

Hur mycket far man betala for en tandkrona?

Hur mycket får man betala för en tandkrona?

Denna betalas från försäkringskassan direkt till tandläkaren. Detta innebäratt man får räkna med en kostnad på ca 4 500 kr (ur egen ficka) för att få en tandkrona. Priset fören stifttand (rotfyllning, stift och krona) är ca 8 000 kr. Här ger tandvårdsstödet 2 500 kr vilket ger en egen kostnad om ca 5 500 kr.

Hur mycket kostar att sätta in en ny tand?

Att sätta in en ny tand kostar kring 3-6.000 kr. Om du har en försäkring och kan få ditt försäkringsbolag att godkänna det så betalar du bara självrisken. En bedömning hos tandläkare behövs innan försäkringsbolaget kan ta beslut.

Hur mycket kostar tandreglering hos Folktandvården?

Hos Folktandvården kostar tandreglering mellan 13.000:- och 26.000:- för en käke, och mellan 21.000:- och 33.000:- för två käkar. Den exakta kostnaden avgörs av hur pass komplicerad behandlingen är.

Kan du förse en förstörd tand med en krona?

Om du gnisslar tänder (bruxism) slits och förstörs tänderna. Att förse en förstörd tand med en krona kan vara en bra lösning. Det kan även vara en lösning att sätta plast på tanden och låta den slitas för att därefter göra en kompositbehandling och därmed bevara den naturliga tanden.

Hur mycket kostar tandvård för hälso- och sjukvård?

Behöver du mycket tandvård gäller det vanliga högkostnadsskyddet för hälso- och sjukvård. Det betyder att vården kostar högst 1 150 kronor under ett år. För personer som är 85 år och äldre är sådan tandvård avgiftsfri. Tandvård för samma avgift som vid sjukvård gäller vid följande situationer:

Hur mycket Tandvård kan du få i din region?

Ibland kan du få tandvård för samma avgift som sjukvård inom din region. Behöver du mycket tandvård gäller det vanliga högkostnadsskyddet för hälso- och sjukvård. Det betyder att vården kostar högst 1 150 kronor under ett år. För personer som är 85 år och äldre är sådan tandvård avgiftsfri.

Share this post