Populära

Vilken mat ar bast for valpar?

Vilken mat är bäst för valpar?

Du kan också sätta ihop valpens mat själv av olika råprodukter eller hemgjord mat. Då behöver du lägga till nödvändiga näringstillskott för att valpen ska få en sund tillväxt….Helfoder finns i olika former:

  • torrfoder.
  • våtfoder.
  • färdigt balanserat färskfoder.

Hur mycket ska en 10 veckors valp äta?

När man utfodrar med råfoder är riktlinjen för en fullvuxen hund cirka 2 % av kroppsvikten i råfoder per dag, fördelat på en eller två måltider. En valp som ännu växer på höjden behöver något mer, cirka 5–10 % av sin nuvarande kroppsvikt per dag, fördelat på minst två måltider.

Hur länge ska en valp äta 4 gånger om dagen?

En valp på åtta veckor bör äta 3-4 gånger om dagen. Måltiderna ska vara jämnt fördelade. När valpen blivit fyra månader behöver du inte servera fler än tre mål per dag. Vid cirka tio månaders ålder kan du övergå till två mål om dagen.

Hur länge ska valpar äta blöt mat?

Till hundar kan man hälla över vattnet och servera direkt för att se till så att hunden får i sig vatten om hunden är dålig på att dricka vatten. Det går även bra att blötlägga fodret i två till fyra timmar och servera. Under sommaren ska man ha uppsikt över fodret så att det inte börjar jäsa och blir dåligt.

Hur många dl ska en valp äta?

Dvärghundar Små hundar
Vikt 1 – 5 kg 5 – 10 kg
Dagsbehov i gr 17,5 – 45 g 45 – 87,5 g
Dagsbehov i dl 0,5 – 1,3 dl 1,3 – 2,5 dl
Stora hundar Mycket stora hundar

Måste man blöta valpfoder?

Till valpar bör man alltid blötlägga fodret, dels för att de äter mycket och ofta och för att de ofta får lite ont i munnen vid tandömsning. Till en vuxen hund kan man ge vilket som torrt eller uppblött.

Måste man blötlägga valpfoder?

Kan jag blötlägga Pedigree® Puppy Complete innan servering? Du kan fukta torrfoder genom att tillsätta varmt (men inte kokande) vatten. Erbjud din valp maten när fodret har svalnat och absorberat vattnet. Uppmuntra din valp att äta torrfoder om det går eftersom det är bra för din valps tänder.

Share this post