Ny

Vad ska man tanka pa nar man ger en patient en inhalation?

Vad ska man tänka på när man ger en patient en inhalation?

Här är några bra tips för användning av pulverinhalatorer.

  1. Andas ut fullständigt bredvid inhalatorn.
  2. Andas in snabbt för att frigöra dosen.
  3. Håll andas så länge du orkar efter inhalationen.
  4. Om läkemedlet finns i kapsel så krävs två inhalationer för att få i sig dosen.
  5. Förvara torrt och andas aldrig ut i inhalatorn.

Hur använder du en inhalator?

Läkemedel som du inhalerar har effekt i luftrören och lungorna. Läkemedlen används bland annat mot astma och KOL, kroniskt obstruktiv lungsjukdom. Använd din inhalator rätt Det är viktigt att du använder din inhalator på rätt sätt.

Har du svårt att anda in inhalatorer?

Det finns hjälpmedel för små barn och andra som kan ha svårt att använda inhalatorer. Det är en så kallad andningsbehållare som gör det lättare att andas in sprej. Andningsbehållare finns i plast eller metall och har öppningar i båda ändarna. Fäst sprejbehållaren i ena änden och sätt den andra änden i munnen.

Kan man behandla astma med inhalator?

Astma behandlas ofta med medicin via en inhalator. Astman kan inte botas men en inhalator kan hjälpa dig kontrollera dina symtom – och leva ett normalt liv. En inhalator innehåller läkemedel i spray- eller pulverform och kan användas både i förebyggande syfte och för att avvärja ett astmaanfall .

När du ska ta läkemedlet andas du först ut, sedan sätter du inhalatorn i munnen och tar ett djupt andetag. Eftersom pulver är känsligt för fukt ska du aldrig andas ut genom inhalatorn. Skölj munnen efter att du har andats in kortisonläkemedel. På så sätt kan du minska risken för svampinfektioner i munnen.

Vad innehåller giona Easyhaler?

Det aktiva ämnet i Giona Easyhaler är budesonid. Budesonid pulver är förpackat i en inhalator. Du inhalerar pulvret i dina lungor genom inhalatorns munstycke. Budesonid verkar genom att minska och förebygga svullnad och inflammation i dina lungor.

Hur ofta kan man ta giona Easyhaler?

med 2,5 mg prednisolon eller motsvarande per månad) till lägsta möjliga dos. Det kan vara möjligt att helt ersätta den orala kortikosteroiden med kortikosteroid i inhalationsform. För inhalation. För optimal respons, bör Giona Easyhaler inhalationspulver användas regelbundet.

Share this post