Blogga

Vad ar hosnuva och vad hander i kroppen nar man far hosnuva?

Vad är hösnuva och vad händer i kroppen när man får hösnuva?

En allergisk reaktion leder till olika allergisymptom En allergisk inflammation i de övre luftvägarna orsakar allergisk rinit (som också kallas allergisk snuva eller ibland hösnuva) med allergisymptom som rinnsnuva, nästäppa, nysningar och klåda i näsan. Inflammation i de nedre luftvägarna leder till allergisk astma.

Kan man få huvudvärk av pollen?

Symtom på pollenallergi Allergi kan också göra att man får huvudvärk och känner sig tröttare än vanligt när det är som mest pollen i luften. En del får även hosta och retningar i luftvägarna, vilket kan tyda på att man har astma.

Vilka är symptomen på allergiska reaktioner?

Vanliga symptom för allergiska reaktioner kan vara klåda och irritation i ögonen, näsan, luftvägarna, mag- och tarmsystemet eller utslag på huden. Emilie Karlson, redaktör på Healthcare Media. Granskad av Lovisa Wennerström, Läkare. Senast uppdaterad 5 juli 2018. Dela.

När ska du söka vård för en allergisk reaktion?

Om det är första gången du får en kraftig allergisk reaktion ska du genast söka vård. Det gäller även om du tycker det lugnar ned sig. Du som söker vård för en svårare allergisk reaktion brukar få antihistamin och kortison i form av tabletter, och vid en svårare reaktion även en spruta med adrenalin.

Varför är du allergisk mot något speciellt ämne?

Vid allergi är du allergisk mot ett speciellt ämne. Du kan reagera genom att till exempel få rinnande snuva, tungt att andas, kliande ögon eller hudutslag. Det är ovanligt, men ibland kan du få en svårare allergisk reaktion.

Hur pollenallergi påverkar kroppen?

Pollenallergi ger besvär som röda och kliande ögon, nästäppa, upprepade nysningar och rinnsnuva. Hur svåra besvär du får beror på hur känslig du är och hur mycket och vilka typer av pollen som finns i luften. Pollenhalterna i luften varierar från dag till dag, men även mellan olika år.

Share this post