Populära

Hur gamla blir flasknosdelfiner?

Hur gamla blir flasknosdelfiner?

Flasknosdelfiner (kallas också öresvin) som man ofta ser på delfinarier, kan bli 30-45 år gamla. De blir inte könsmogna förrän vid 10-12 års ålder och honan kan få som mest åtta kalvar under sin levnadstid.

Var Lever flasknosdelfiner?

Öresvin (Tursiops truncatus) är en delfin som förekommer i tropiska och tempererade delar av Atlanten, Stilla havet, Medelhavet och Svarta havet, och är den delfinart som är vanligast i delfinarier och djurparker. Öresvinet kallas även för flasknosdelfin på grund av den flaskliknande nosen.

Har delfin melon?

På grund av sin kroppsform har de ett särskilt lågt strömningsmotstånd och kan nå höga hastigheter. I delfinernas huvud finns ett organ som möjliggör ekolokalisering. Därför ser pannan ofta ut som en bula som kallas melon.

Är en delfin ett däggdjur?

Delfinen är ett däggdjur som lever i vatten trots att de måste andas med lungor.

Vad tror du om delfinerna?

Delfinerna har stor hjärna och en hjärnbark med komplex uppbyggnad, så att de av många zoologer räknas till de djur som har högst intelligens. fast det finns en teori som hävdar att delfinernas stora hjärna bara är en anpassning till livet i vatten med uppgiften att reglera kroppens temperatur.

Vad är en Delphinidae?

För andra betydelser, se Delfiner (olika betydelser). Delfiner (Delphinidae) är en familj i ordningen valar, som omfattar nästan 40 arter uppdelade i 17 släkten, med strömlinjeformade vattenlevande däggdjur. De förekommer i alla världshav, mest i grundare havsdelar vid kontinentalsocklar.

Hur gammal är en delfin?

De allra flesta delfinarter lever i haven, ofta längs kusterna. Flasknosdelfiner (kallas också öresvin) som man ofta ser på delfinarier, kan bli 30-45 år gamla. De blir inte könsmogna förrän vid 10-12 års ålder och honan kan få som mest åtta kalvar under sin levnadstid.

Share this post