Ny

Vart kan man se Fem myror ar fler an fyra elefanter?

Vart kan man se Fem myror är fler än fyra elefanter?

Fem myror är fler än fyra elefanter | SVT Play.

Vem ska bort Fem myror?

Övningen bygger på Brasses klassiska lattjo-lajban låda från TV-serien Fem myror är fler än fyra elefanter. Uppgiften är precis som den var för Magnus och Eva när de skulle gissa på Brasses föremål, dvs vi utgår ifrån fyra bilder där tre av bilderna har något gemensamt och en ska bort.

Är fler än?

Fem myror är fler än fyra elefanter är ett svenskt barnprogram från 1973, 1974 och 1975 med Magnus Härenstam, Brasse Brännström och Eva Remaeus….Fem myror är fler än fyra elefanter[redigera | redigera wikitext]

Fem myror är fler än fyra elefanter
Genre Barnprogram Adventskalender
Produktion

När kom Fem myror är fler än fyra elefanter?

Första omgången visades hösten 1973 och den andra omgången våren 1975. Flera av programmen har även redigerats om i efterhand. 1977 gjordes en specialupplaga av ”Fem Myror” som julkalender där varje lucka representerade en bokstav.

Var med Magnus?

Magnus och Brasse var en komikerduo bestående av Magnus Härenstam och Brasse Brännström. Duon hade sin storhetstid under 1970-talet och är idag kanske mest känd för barnprogrammet Fem myror är fler än fyra elefanter.

Vem ska bort?

Vem eller vad ska bort?

  • Syfte. Eleverna tränar på att utmana tanken, formulera en åsikt, motivera en åsikt och sätta sig in i andras tankar och åsikter.
  • Läraren reflekterar.
  • Metod.
  • Exempel med autentiska dialoger.
  • Ett exempel till.
  • Eleverna kan också skapa egna underlag.
  • Exempel på elevarbete.

Vem ska bort djur?

Idén bygger på Brasse i fem myror som sätter upp fyra olika djur, där han tänkt att en ska bort. Här handlar det om att kunna argumentera och resonera med NO-kunskaper. Låt eleverna fundera i grupper eller lägg på bilderna som OH.

Vem skrev Fem myror är fler än fyra elefanter?

För det förhåller sig ju så, att fem små myror visserligen ser mindre ut än fyra stora elefanter, men att fem myror alltid är fler än fyra elefanter Lasse Haglund och Bengt Linné har skrivit. De utvecklade även programformatet för SVT, ansvarade för den pedagogiska researchen samt skrev och producerade TV-serien.

Hur spelar man Fem myror är fler än fyra elefanter?

1-3 TÄRNINGEN Varje drag inleds med ett tärnings- kast. Tärningen avgör hur många kort som en spelare får vända upp i sitt drag. RÄTTA FEL UNDER SPELETS GÅNG Det går en liten ”djurstig” tvärs över varje bokstavsbricka. Samma linje återfinns på de bokstavs- och ordkort som passar på brickan.

Share this post