Allmänning

Vilken fagel Facebook?

Vilken fågel Facebook?

Naturuppdraget är framtaget av BirdLife Sverige som ett initiativ under Friluftslivets år 2021. Vi vill med det här spelet skapa möjligheter för fler att upptäcka naturen på ett lekfullt och lärorikt sätt, och få uppleva den energi och det lugn som vistelse i vår fantastiska natur ger. Så logga in och börja spela!

Vilken fågel bok?

Boken Vilken fågel? blev snabbt en klassiker när den gavs ut 2011. Den har varit omöjlig att få tag på i många år, men ges nu ut i en ny upplaga för alla som vill lära sig mer om hur man skiljer olika fåglar åt med drygt 350 foton av fåglar.

Vilken fågel Lär dig känna igen alla Sveriges arter?

För alla dem som försökt hitta fram till rätt art i en fyllig fälthandbok, men frustrerat gått vilse bland arter i olika dräkter och åldrar, har Magnus Ullman nu skapat en fågelbok som tar ett nytt grepp om den svåra konsten att känna igen en fågel.

Vilken fågel bild?

Forskare på amerikanska Cornell University har tagit fram en tjänst där fågelskådare och andra kan identifiera fågelarter endast genom att ladda upp en bild på fågeln i fråga.

Vilken fågel sjunger?

Appen Whatbird låter dig identifiera fågelsången – via mikrofonen. När du hör en fågel sjunga är det bara att spela in den, och sedan säger Whatbird vilken fågel det är. Tanken påminner om Shazam, alltså en app som kan identifiera musik via mikrofonen.

Vilket Fågelläte är det?

Appen Whatbird låter dig identifiera fågelsången – via mikrofonen. När du hör en fågel sjunga är det bara att spela in den, och sedan säger Whatbird vilken fågel det är. Tanken påminner om Shazam, alltså en app som kan identifiera musik via mikrofonen. Appen finns tyvärr bara på norska.

Vilken fågel har långa ben?

Det finns cirka 220 arter vadare i världen. De delas in i flera olika familjer där de två artrikaste är pipare, vipor och snäppor. Flertalet av vadarna har långa ben och lång näbb som är anpassad till att söka föda på grunt vatten vid stränder eller i våtmarker.

Share this post