Populära

Ar det forbjudet att bestalla efedrin pa natet?

Är det förbjudet att beställa efedrin på nätet?

Trots att efedrin är olagligt i kosttillskott i Sverige kan ämnet förekomma i framförallt bantningsprodukter och sportpreparat. Efedrin finns även som godkänd substans i läkemedel.

Hur ska jag ta mitt efedrin?

Efedrin används i doser på 10–60 milligram för behandling av astma, hosta och snuva. Det används också i samband med anestesi för behandling av hypotension, dvs. lågt blodtryck [3]. Efedrin har använts inom kinesisk medicin i tusentals år för att behandla astma [4].

Var kan jag köpa efedrin?

Efedrin är sedan 1/9 2005 läkemedelsklassat i Sverige vilket innebär att det är olagligt att sälja kosttillskott som innehåller efedrin. Efedrin får alltså endast finnas i registrerade läkemedel.

Hur lång tid tar det innan efedrin går ur kroppen?

Efedrin metaboliseras av levern och utsöndras genom njurarna med en halveringstid på 3–6 timmar.

Vad händer om man tar efedrin?

Efedrin är centralstimulerande, det vill säga påverkar ditt centrala nervsystem. Du får ökad puls och kan få högre blodtryck. Det minskar aptiten och hunger- och sömnkänslorna så att du känner dig piggare och mindre hungrig.

Vad hjälper efedrin mot?

Efedrin Aguettant används för att behandla lågt blodtryck som kan uppstå under olika typer av narkos. Produkten får endast användas av eller under överinseende av narkosläkare.

När ska man ta efedrin?

Är det farligt att äta bantningspiller?

Läkemedelsverkets analyser visar att bantningsmedel ”Natural max slimming” innehåller sibutramin som kan öka blodtrycket och puls hos en del personer men kan också innebära risk för allvarliga hjärtkärlproblem och stroke. ”Natural Max Slimming” har sålts till personer i Sverige via en facebookgrupp skriver …

Vad är Helsingörspiller?

Bantningspillet ”Helsingörspiller” säljs på internet av Helsingörspiller AB och innehåller bland annat substanserna synefrin och koffein.

  • Helsingörspiller har tidigare sålts även i Danmark.
  • FoodMonitor har inte lyckats nå ansvariga för Helsingörspiller för en kommentar.
  • FoodMonitor-Fakta:
  • Läs mer om synefrin:
  • Vad har efedrin för effekt?

    Är efedrin Dopingklassat?

    Ja, den aktiva substansen i ephedra är efedrin, som är klassat som doping vid tävling.

    Varför får man efedrin?

    Samtliga produkter med ämnena omfattas nu av läkemedelslagen. Efedrin stimulerar nervsystemet och kan i höga doser leda till bland annat högt blodtryck och ökad puls. Enligt Läkemedelsverket finns det rapporter om allvarliga biverkningar när efedrin har använts för viktminskning eller för att höja prestationsförmågan.

    https://www.youtube.com/watch?v=DFg-ZGEfOrc

    Share this post