Trendig

Hur manga ungar far en orangutang?

Hur många ungar får en orangutang?

Pongo pygmaeus, Bornean orangutan

Dräktig: 254 dagar
Antal ungar: 1 st
Vikt: 30-85 kg
Längd: 1-1,4 m
Föda: Växtätare

Hur ser en orangutang ut?

Orangutangen lever endast på Sumatra och Borneo i Sydostasien och är den enda av de fyra stora människoaporna som lever utanför Afrika. Tidigare har man trott att det endast funnits två olika orangutangarter, en på Sumatra (Pongo abelii) och en på Borneo (Pongo pygmaeus).

Hur många orangutanger finns det?

Senaste undersökningarna visar på att det finns under 100 000 orangutanger kvar i världen (IUCN Red List). Cirka 50–100 000 på Borneo och cirka 15 000 på Sumatra, som är de enda två områden som orangutangen bor på. Undersökningarna indikerar också även att mellan 3 000 och 5 000 orangutanger försvinner årligen.

Hur mycket väger en orangutang?

50 – 100 kgHane, Vuxen, I vilt tillstånd
30 – 50 kgHona, Vuxen, I vilt tillstånd
Borneoorangutang/Massa

Hur många apor finns det i världen?

31 primatologer har gått igenom hur det går för alla världens 505 kända primater – från gorillor till lemurer. Resultatet är nedslående. 60 procent hotas av utrotning, 75 procent minskar i antal och det är deras nära släkting människan som är orsaken.

Vilka frukter äter orangutanger?

Att äta fikon och guava är lätt, men vissa frukter är mer krävande. Till exempel durian frukt och kokosnötter kräver att man kan knäcka dem, skala dem och få upp dem för att komma åt det goda inuti. Orangutangerna i skogsskolan måste därför lära sig om en mängd olika frukter innan de är redo för det vilda.

Hur många orangutanger finns det kvar?

Orangutangens naturliga livsmiljö försvinner Senaste undersökningarna visar på att det finns under 100 000 orangutanger kvar i världen (IUCN Red List). Cirka 50–100 000 på Borneo och cirka 15 000 på Sumatra, som är de enda två områden som orangutangen bor på.

Share this post