Allmänning

Vad betyder Cat Fish?

Vad betyder Cat Fish?

Catfishing är ett allmänt känt begrepp på internet och innebär att en person skapar en falsk profil i sociala medier, eller något annat socialt nätverk. De använder bilder på en helt annan person och hittar på en historia om sig själva som ofta är långt ifrån verkligheten.

Hur kan man undvika Catfishing?

Här kommer några tips för att skydda dig mot catfishing om du dejtar online.

  1. Studera profilen noga.
  2. Har personen väldigt bråttom?
  3. Dyker det upp plötsliga problem som stoppar er träff?
  4. Bild-googla personens bilder!
  5. Skicka aldrig pengar till någon som du bara har träffat online.
  6. Rapportera alltid en catfish!

Hur upptäcker man en Catfish?

Var uppmärksam på dejtingprofilen En så kallad catfish har oftast få bilder i sin profil. Eller så finns det många bilder, men de ser lite för ”bra” ut, som perfekta modellfoton. En catfish har oftast också väldigt allmänna intressen för att inte sticka ut (och för att matcha med så många andra singlar som möjligt).

När förstod du att det handlar om catfishing?

Begreppet catfishing kommer från dokumentärfilmen ”Catfish” från 2010 och syftar på någon som utger sig för att vara en annan person på nätet. Någon som kanske använder en falsk identitet på sajter för dejtande och sociala nätverk för att göra sig mer lockande eller för att våga testa en hemlig sexuell preferens.

Vad handlar fallet Alma Diaz om?

SPÄNNING: 14-åriga Alma Diaz är försvunnen. Polisen söker i de norrbottniska skogarna utan resultat, men när en reporter börjar gräva i fallet hittar hon sanningar som chockar ett helt samhälle. SPÄNNING: 14-åriga Alma Diaz är försvunnen.

Vilken roll spelar sociala medier i fallet Alma Diaz?

Dramaserien tar upp ämnen som ungdomars ohälsa, vuxnas okunskap och hur sociala plattformar påverkar både ungdomars och vuxnas handlingar. Men framförallt visar ”Fallet Alma Diaz” hur handlingar som inte var menade som elaka, kan accelerera utom kontroll och få stora skrämmande följder som påverkar ett helt samhälle.

https://www.youtube.com/watch?v=COJW6uqg9nc

Share this post