Blogga

Vart star gaddorna pa hosten?

Vart står gäddorna på hösten?

Bäst under hösten är varierande klippbotten med djupbranter på mellan 4-7 meter. Även gamla sjögräsbottnar kan vara intressanta. Hittar vi den typen av botten är chansen stor att vi får grova gäddor, berättar Sean. Teknikerna kan variera mellan trolling och spinn och betena är allt som oftast riktigt stora.

Vart står gäddan i november?

– Braxnarna samlas i stora stim på senhösten, i älv så brukar bakvatten vara ett säkert kort om det parkerat ett braxenstim där. Djupkanter i allmänhet är bra, speciellt om man vet att betesfisk trivs i faggorna. Mitt i vintern kan stor gädda stå riktigt grunt så det är värt att prova även inåt från djupkanten.

Finns det gädda i Kanada?

Jag och Martin Brunnberg AKA BB-tail har varit en sväng till norra Kanada på gäddsafari. Vi var till samma ställer förra året men då under sommaren och fisket var galet bra mängdmässigt och vi skaramlade ihop 30 100+ cm fiskar och ca 1000 gäddor.

Var ligger gäddan på hösten?

Fiska djupt eller grunt: Det finns i synnerhet två miljöer som jag föredrar att fånga höstgäddor på. Det ena är kring sjöns djupbassänger eller djuphål i avsnörda vikar. I takt med att sjögräsängarna vissnar ned försvinner skyddet för många fiskar och fiskyngel. Ofta söker dessa istället skydd som stim på djupvatten.

Var hittar man gäddan?

Gäddan (Esox lucius) förekommer allmänt i sjöar över hela landet med undantag för högt belägna fjällvatten. I Östersjön, inklusive Bottniska viken, finns gäddan i främst skärgårdsmiljöer. Längs västkusten kan arten förekomma i åmynningar, men påträffas bara undantagsvis i saltvatten.

Kan man fiska gädda i november?

Gäddfiske under hösten Att fiska gädda på hösten kan innebära nya personbästa! Gäddfiske under september, oktober och november brukar vara den säsong då stora beten fungerar bra eftersom gäddan fokuserar på att ladda upp med ny energi, bland annat för att producera rom och klara vintern bättre.

Share this post