Blogga

Hur vet man att det ar akta kashmir?

Hur vet man att det är äkta kashmir?

Beroende på hur det brinner och luktar kan du få en indikation på vilken typ av material det är. Om det luktar bränd plast kan du vara säker på att den är gjord av syntet. Om det brinner dåligt och luktar bränt hår är det ull av något slag, och kan mycket väl vara kashmir.

Vad är kashmirull gjort av?

Kashmir (textil)[redigera | redigera wikitext] Kashmir, också stavat kaschmir, är underullsfibrer från tamgetter som lever i mycket kallt klimat. Namnet kommer av regionen Kashmir, som ligger i norra Indien. Ullen är mycket mjuk och lätt och används till klädesplagg som pullovrar, kappor, kostymer och sjalar.

Är kashmir bra?

– Kashmir är känt som ”The Diamond Fiber”. Det är mjukt, luftigt och behagligt mot kroppen eftersom det är ett naturligt fiber. Man kan använda det året runt, det andas och är lätt att bära.

Vilket land tillhör kashmir?

Ett sådant område är Kashmir som är uppdelat mellan Indien och Pakistan sedan 1947 då länderna bildades efter frigörelsen från Storbritannien. Det har inte i tidigare skeden av historien funnits några internationellt erkända gränser i området.

Varifrån kommer kashmir ull?

Kashmirgeten (Capra hircus langier) och dennes fibrer, har fått sitt namn från Kashmir regionen mellan Indien och Pakistan, väster om Himalaya. I dag produceras det bara lite kashmir i regionen. Kashmir produceras framförallt i Kina, Mongoliet, Tibet och Afghanistan.

Är kashmir hållbart?

Kläder gjorda i ett exklusivt och mjukt kashmir kan definitivt hålla år efter år, bara du sköter om dem på rätt sätt. Kashmirplagg är därför väl värda att investera i, så om du ska köpa något nytt är det här riktigt bra att satsa på.

Varför är kashmir så dyrt?

Kashmirtröjor är dyra av två skäl. För det första, kashmirull är ett mycket sällsynt material. Varje år produceras endast några tusen ton kashmirull, som sedan ska täcka den globala efterfrågan. Kashmir priserna har stigit i flera år och är det mycket troligt att de kommer att fortsätta att stiga.

Share this post