Blogga

Ar Ulltacken bra?

Är Ulltäcken bra?

Ull är ett otroligt bra material för isolering – det håller dig sval när det är varmt och varm när det är kallt. Även i ett svalt rum känns det varmt och behagligt att lägga sig i till skillnad från bomull och syntet som då känns kalla och kylande. Ullsängkläder kan därför med fördel användas året runt.

Vad ska man välja för täcke?

Svala täcken har mindre fyllning än varma täcken och är ett bra val om du ofta känner dig varm när du sover. Om du har lätt för att bli varm under natten passar ett svalt täcke dig bäst. Ett svalt, lättskött täcke i en blandning av bomull och polyester fyllt med mjuka hålfiber från återvunna material.

Vilket täcke är Fluffigast?

Det fluffigaste dunet kommer från gås. Till skillnad från exempelvis ankdun är gåsens dun fettsnåla och binder inte åt sig fukt vilket gör täcket lätt och spänstigt. Ett täcke utan kanalsömmar skall fyllas med mycket dun och fjäder för att inte få platta partier under natten.

Finns det kvalster i Ullbädd?

Om man vill ge en ullbädd till ett litet barn, kan man sticka, virka eller kroka en ullbädd, och eventuellt filta i maskin. En stor fördel med ull är det inte samlas kvalster i ull. Kvalster finns i syntet och i dun – men inte i ull!

Vilket täcke passar mig?

Vilket täcke passar mig?

  • Svalt täcke – för dig som är varm. Välj ett täcke med lite mindre fyllning, gärna i material som andas och transporterar bort fukt och värme.
  • Medeltäcke – för dig som växlar i värme.
  • Varmt täcke – för dig som är frusen.

Vad är Hålfiber?

Hålfiber, bollfiber och microfiber De vanligaste syntetfibrerna är hålfiber, microfiber och även bollfiber för kuddar. Täcken och kuddar som är stoppade med hålfiber är mjuka och luftiga medan syntetkuddar som är stoppade med bollfiberstoppning ger en lite spänstigare känsla.

Hur får man sitt täcke fluffigt?

Torktumla täcket och kudden tillsammans med 3–4 tennisbollar, så kallade torkbollar. Tennisbollarna hjälper till att fördela fyllningen så att täcket återfår sin fyllighet. Ta ut täcket var 15:e minut och skaka om det för att ytterligare undvika ihopklumpningar och för att fördela värmen från tumlaren.

Share this post