Ny

Varfor branner det i min hals?

Varför bränner det i min hals?

Du kan också få en svidande känsla i halsen om du vistas i mycket torr luft. Herpes kan också ge ont i halsen. Det är en virusinfektion som ofta ger blåsor på läpparna och inne i munnen. Halsbränna och sura uppstötningar kan ge en känsla av ont i halsen.

Varför gör min hals ont när jag sväljer?

Struplocksinflammation beror på en infektion av bakterier som gör att struplocket svullnar upp. Det gör att du får svårt att andas, mycket ont i halsen, få feber och får svårt att svälja och dreglar därav.

Halsbränna är den brännande känslan du kan få i halsen ofta efter att du har ätit. Det i sin tur är på grund av att magsaft kommer upp från magen och upp i din matstrupe och ibland hela vägen upp i munnen. När maginnehåll kommer upp i strupen känns det som att det obehagligt och bränner till. Därav namnet halsbränna.

När går Halsbrännan över?

De allra flesta som har lindrig halsbränna då och då behöver inte söka vård. Besvären brukar gå över av sig själv med hjälp av receptfria läkemedel. Kontakta en vårdcentral om du har ett eller flera av följande besvär: Du är äldre än 50 år och har inte haft besvär av halsbränna och sura uppstötningar tidigare.

Vad ska man göra om det bränner i halsen?

Om det svider i halsen och gör ont att svälja kan du:

  1. Äta och dricka ”snälla” saker. Det finns mat och dryck som fungerar lugnande för halsen när du har ont.
  2. Lindra med receptfria läkemedel. När du har ont i halsen finns det olika receptfria läkemedel du kan ta för att lindra smärtan.
  3. Minska risken för att smittas igen.

Hur många novalucol kan man ta per dag?

Hur ofta kan man ta Novalucol? Rekommenderad dos är 1-2 tuggtabletter vid tillfälliga besvär. Bör tas med minst 2 timmars mellanrum.

Hur känns Bukväggsbråck?

Bukväggsbråck ger vanligen inga symtom och är då ofarliga. De kan ibland besvära i form av smärta, tryckkänsla eller genom att de är stora. Om bråcket ”fastnar ute”, blir hårt och ömt och inte går att trycka tillbaka in i buken när man ligger ner, finns risk för s k inklämning.

Share this post