Blogga

Vem var gift med barnflickan?

Vem var gift med barnflickan?

Barnflickan Sara Svensson, som dömdes för mord och mordförsök i Knutby, hade en sexuell relation med Helge Fossmo – samtidigt som hon var gift. Äktenskapet, som började bra, kantades sedan av problem. – Jag kände aldrig en trygghet med henne, har exmaken sagt.

Vem blev dömd i Knutby?

Helge Fossmo dömdes till livstids fängelse för anstiftan till mord på Alexandra Fossmo och mordförsök på grannen. Han åtalades även för mordet på sin första fru Heléne Fossmo, som ogillades av rätten. Helge Fossmo intervjuas i HBO:s nya dokumentärserie om Knutbyfallet.

Vart spelades Knutby in?

I trakterna kring Spångbro i Sorunda spelas det in scener till en dramaserie om händelserna i Knutby. Under delar av denna vecka spelas scener till en ny dramaserie in i Sorunda. Serien handlar om den uppmärksammade sekten och mordet i Knutby – och ska visas av Cmore och TV4.

Vem var Åsa Waldaus syster?

I samband med Knutbydramat, då hennes yngre syster Alexandra Fossmo mördades (10 januari 2004), var mediebevakningen av Waldau enorm, eftersom hon i samband med mordutredningen blev känd som, och fick epitetet, Kristi brud.

Var Sara i Knutby gift?

Se Krimspecial med Lisah Silfwer. I januari 2004 mördades Knutybypastorn Åsa Waldaus syster Alexandra, som var gift med dåvarande pastorn Helge Fossmo. Mördaren var makarnas barnflicka Sara Svensson, som manipulerats till dådet av just Helge Fossmo.

Vem var Sara Svensson gift med?

I oktober 1998 gick Svensson i Knutbyförsamlingens träningsskola och upplevde att Gud ville att hon skulle flytta dit. Hon gifte sig i september 2000, men flyttade i juni 2001 in hos Helge Fossmo. Den 8 november 2003 misshandlade hon Alexandra Fossmo med en hammare, men händelsen polisanmäldes inte.

Vem är Åsa Waldau idag?

Åsa Waldau, även känd som ”Kristi brud” i det så kallade Knutbydramat, fick guld och miljonbelopp av församlingsmedlemmarna. Idag lever hon ett liv i det dolda – med betydligt mindre pengar att röra sig med.

Var i Knutby bodde Helge Fossmo?

Fossmo bodde i pastorsvillan, där också hans första hustru dog 1999. Barnflickan: Var barnflicka och älskarinna till Helge Fossmo. Övertygades av Fossmo att det var Guds mening att hon skulle mörda Fossmos fru Alexandra i pastorsvillan.

Var finns Åsa Waldau idag?

Var är Åsa Waldau idag?

Idag bor hon i Uppsala med sin kille och en dotter på sju månader, och jobbar som undersköterska.

https://www.youtube.com/watch?v=LBe7Og9NtWY

Hur gick mordet i Knutby till?

År 2004 blev en kvinna vid namn Alexandra Fossmo mördad i Knutby, hon blev skjuten i huvudet med flera skott när hon låg och sov. Hennes man Helge Fossmo, 50, åtalades för att ha fått Sara Svensson, i media kallad ”barnflickan” till att begå mordet. Parets granne skadades också svårt.

Vart bor Helge Fossmo?

Helge Fossmo fri efter 18 år i fängelset Han fick själv klippa upp fotbojan och kommer nu att ha sin första dag i frihet på mycket lång tid. Enligt advokaten ska Helge Iversen bosätta sig i en medelstor svensk stad där han redan ska ha ordnat ett jobb.

Vilka var pastorer i Knutby?

Nu: Peter Gembäck hade en tongivande roll som pastor i församlingen fram till 2016 då han polisanmälde sig själv, pastorn Urban Fält och Åsa Waldau. I mars 2020 dömdes Gembäck till villkorlig dom och drygt 20 000 kronor i dagsböter för misshandel och olaga tvång.

Vad hände med Helge Fossmos älskarinna?

Hittas död i badkaret Två år efter flytten till Knutby, i december 1999, hittas Heléne död i badkaret i paret Fossmos villa med höga halter smärtstillande medel i blodet. Helénes död förklaras som en olycka – hon kan ha slagit i huvudet i en badkarskran.

Var bor knutbypastorn?

Knutby i Uppsala kommun. Under söndagen blir Helge Fossmo, numera Iversen, villkorligt frigiven. Den före detta Knutbypastorn har suttit i fängelse sedan 2004 – då han dömdes till livstids fängelse för anstiftan till mord och mordförsök.

Vart bor Helge Iversen idag?

Helge Fossmo fri efter 18 år i fängelset – Han har efter 18 år blivit en fri man. Han fick själv klippa upp fotbojan och kommer nu att ha sin första dag i frihet på mycket lång tid. Enligt advokaten ska Helge Iversen bosätta sig i en medelstor svensk stad där han redan ska ha ordnat ett jobb.

Share this post