Trendig

I vilken ordning ska verken sta i referenslistan?

I vilken ordning ska verken stå i referenslistan?

Allmänt om referenslistan Referenserna presenteras i alfabetisk ordning och varje referens innehåller normalt: författare, publikationsår, titel och utgivningsinformation eller länk. Första bokstaven i huvudtiteln och första bokstaven i undertiteln skrivs med versal.

Vad lever APA?

Afrikas människoapor, apor och halvapor trivs i skogar med mycket fruktbärande träd. De äter av frukten och som följd av detta sprids trädens frön. Människor jagar i sin tur apor och andra vilda djur för föda och har gjort så i mer än 40 000 år.

Den ska vara uppställd i alfabetisk ordning, och innehålla alla källor som refererats till i din text. Vi rekommenderar att den redigeras med hängande indrag efter första raden, se exempel nedan. Vilken information som ska finnas med i den fullständiga referensen beror på vilken typ av källa det handlar om.

Hur skriver man tabeller?

En tabell har en rubrik överst som talar om vad tabellen visar. Behöver du förklarande text förutom rubriken finns det lite olika traditioner. Antingen har du en förklarande tabelltext överst eller så använder du fotnoter eller en kort beskrivande text under tabellen.

Vad är referensen till en bok?

Referensen till en bok skrivs på följande sätt: 1 Författare /utgivare 2 Utgivningsår 3 Titel – kursiv 4 Upplaga (om boken givits ut i flera upplagor) 5 Förlagsort 6 Förlag

Hur ska du skriva en referenslista enligt Harvard-stil?

Skriva referenslista enligt SLU.s Harvardstil. Harvard är det vanligaste referenssystemet som används inom SLU. Här finns exempel på hur du skriver en referenslista enligt SLU:s Harvard-stil. Nedan rekommendation uppdaterades i september 2020.

Vad ska referenslistan förteckna?

Om referenslistan. Referenslistan ska förteckna allt (publicerat) material som använts i arbetet. Bakgrundsmaterial eller material för fortsatt läsning som inte har hänvisning i den löpande texten skall således inte tas med. Man delar heller inte upp referenslistan i olika kategorirubriker.

Share this post