Ny

Vem aker i sagan ivag pa en flygande matta?

Vem åker i sagan iväg på en flygande matta?

Flygande mattor förekommer i berättelserna om Ture Sventon.

Hur många böcker har Jan Lööf?

Jan Ingemar Lööf, född 30 maj 1940 i Trollhättan, är en svensk författare, serietecknare och jazzmusiker….Jan Lööf[redigera | redigera wikitext]

Jan Lööf
Jan Lööf, 2010
Maka Margareta Lööf Eriksson (g. 1964–1973; skild) Inka Plengier Lööf (g. sedan 2012)

Var bor Jan Lööf?

Det här är Jan Lööf Yrke:Barnboksförfattare och serietecknare. Bor: Delar sin tid mellan en ö utanför Stockholm och ön Evia i Grekland. Familj: Hustrun Inka och två vuxna styvbarn från en tidigare relation. Böcker i urval: Morfar är sjörövare (1966), Sagan om det röda äpplet (1974), Skrot-Nisse (1976).

När levde Jan Lööf?

Jan Lööf, född 1940 i Trollhättan, är konstnär och författare. Han är dessutom jazzmusiker och spelar tenorsaxofon och flöjt.

Vart kommer skrotnisse ifrån?

Skrothandlaren Nisse och hans son Kalle driver en skrotgård, i en liten namnlös stad, löst baserad på Trollhättan. Nisses barndomsvän, universalgeniet Bertil Enstöring, en inbiten eremit, är i färd med att skriva en bok om alla sina uppfinningar och tekniska underverk.

Vem har gjort skrotnisse?

Jan LööfSkrot-Nisse / Författare

Vad heter Skrotnisses pappa?

Jan Lööf är en av våra mest berömda serietecknare och konstnärer – med stora framgångar som ”Skrotnisse och hans vänner”, ”Sagan om det röda äpplet” och ”Felix i bagaget”. Idag bor han på en ö i Mälaren i Stockholm och vägrar att gå i pension.

Var kan man se skrotnisse?

Skrotnisse och hans vänner | SVT Play.

Hur har man gjort skrotnisse?

Serien är skapad av Lars-Åke Kylén och Jan Lööf i Väne-Åsaka utanför Trollhättan och är löst baserad på bilderboken Skrot-Nisse. Figurerna i serien bestod av dockor designade efter Jan Lööfs teckningar. Handlingen i serien börjar på en skrotgård i en stad och slutar ute i rymden.

När kom skrotnisse?

Skrotnisse och hans vänner (ibland kallad Sagan om Skrotnisse och hans vänner) är en TV-serie som spelades in 1978 till 1983 och hade TV-premiär 1985. Serien är skapad av Lars-Åke Kylén och Jan Lööf i Väne-Åsaka utanför Trollhättan och är löst baserad på bilderboken Skrot-Nisse.

Share this post