Frågor

Hur man Molar?

Hur man Molar?

Att en lösnings koncentration är 2 M innebär att en liter av lösningen innehåller 2 mol löst ämne. 1 mol CaCl2 är ju 111 g och alltså 111 g salt. Om det är två mol så borde det ju vara 111 x 2 = 222 g? Det går inte att svara på, om man inte vet vilken volym man har av lösningen.

Hur räkna ut koncentration?

Koncentration

  1. För att räkna på volymer och koncentrationer av lösningar används inom kemin följande formel: n=c⋅V.
  2. Formeln ovan har med andra ord enheterna: mol=moldm3⋅dm3.
  3. [NaCl]=0,5mol/dm3.
  4. c(NaCl)=0,5mol/dm3.
  5. [NaCl]=0,5M.
  6. c(NaCl)=0,5M.
  7. MgCl2(s)⟶Mg2+(aq)+2Cl−(aq)
  8. n=c⋅V.

Hur man ritar en tulpan?

Jag börjar med att skissa upp de stora dragen för att sedan leta mig fram i volymen och detaljerna som kronbladens veck utgör. Om man kikar ordentligt på just denna tulpan så har varje kronblad en mittlinje som går från stjälkens fäste upp till kanten av blomman.

Hur man ritar enkla djur?

Nycklarna till att veta hur man ritar djur Och det är att, om du observerar djuren, kan de påminna dig om geometriska former. Till exempel kan kattens huvud vara en cirkel; kroppen, en oval; och svansen en långsträckt rektangel. Med dessa avgränsade former kan du skapa linjer som definierar djurets kropp som sådan.

Hur man ritar växter?

Rita först färgfältens storlek och form på din planteringsplan – om du till exempel bestämt dig för färgerna vitt, blått, grönt och silver så ritar du in de färgerna i fält, så som du vill att de ska ligga i rabatten. Detta gör hon för att det är lättare att direkt ha en överblick.

Hur man tar hand om tulpaner?

Snitta dina tulpaner med en vass kniv. Du behöver inte krångla till det med sneda snitt, utan rakt av går bra. Undvik sax och sekatör som skadar rören i stjälken på tulpanen och gör att den inte kan dra upp vatten. Fyll på ordentligt med kallt vatten i vasen och fyll på efterhand som vattnet går åt.

Share this post