Trendig

Vart finns sillgrisslor?

Vart finns sillgrisslor?

Sillgrissla häckar på några få platser i större kolonier utefter Sveriges ostkust, runt Gotland på exempelvis Karlsöarna, utmed Västerbottenkusten och på platser i Uppland och Södermanland. Den nordligaste kolonin finns på ön Bonden utanför Västerbottens kust i Kvarken.

Varför minskar Sillgrisslans ungar i vikt?

Varför minskar sillgrisslans ungar i vikt? Övergödning, överfiske, miljögifter och klimat i kombination kan vara en av orsakerna till att sillgrisslans ungar minskat i vikt. P.g.a. att skarpsillen magrat och att torsken har svårt att fortplanta sig i Östersjön.

Finns det pingviner på Gotland?

I detta fallet är det dock sillgrisslorna vid Stora Karlsö utanför Gotland som är huvudrollstagarna. Från och med den 11 juni kommer det gå att följa ”Östersjöns pingvin” live.

Vad äter en grissla?

De dyker och simmar under vatten efter föda. De äter främst fisk och kräftdjur, där olika arter av tobis (Ammodytidae) utgör en viktig näringskälla. De äter även vissa former av blötdjur, insekter och växtmaterial.

När hoppar Sillgrisslorna?

Ringmärkningen, eller ”grisslingen” som den också kallas, genomförs under att antal kvällar i månadsskiftet juni-juli. I skydd av kvällsmörkret hoppar sillgrissleungarna från klipphyllorna, landar på stranden nedanför, och springer sedan vidare till vattnet där sillgrisslepapporna tar emot.

Vad är skillnaden mellan pingviner och andra fåglar?

Pingviner skiljer sig anatomiskt från andra fåglar. De saknar vingpennor och kan inte flyga. Vingarna liknar snarare sälfenor och används i första hand för att simma. Fjäderdräkten påminner också om sälpäls, då den är mer hårlik än andra fåglars fjäderdräkter.

Vad är pingvinernas anatomi?

Pingvinernas anatomi är anpassad efter ett liv i havet. Pingviner skiljer sig anatomiskt från andra fåglar. De saknar vingpennor och kan inte flyga. Vingarna liknar snarare sälfenor och används i första hand för att simma. Fjäderdräkten påminner också om sälpäls, då den är mer hårlik än andra fåglars fjäderdräkter.

Hur är pingviner anpassade till Klimatet?

Pingviner är huvudsakligen anpassade till att leva i ett svalt klimat. I tropiska trakter förekommer de enbart i anslutning till kalla havsströmmar som Humboldtströmmen eller Benguela- och Agulhasströmmen. För att klara av att hålla sig varma i en kall omgivning har pingvinerna en mycket tjock, tät och vattenavvisande fjäderdräkt.

Share this post