Frågor

Vad hander om man anvander nagon annans rakhyvel?

Vad händer om man använder någon annans rakhyvel?

Om du använder någon annans rakhyvel är det även främmande bakterier du har att göra med, vilket ökar risken för infektion. Man blir även mer mottaglig för att få vårtor och svamp, för att inte nämna sjukdomar som smittar genom blod, skriver InStyle. Alltså, en bra anledning till att använda sin egna rakhyvel.

Är det farligt att dela mascara?

Mascara, ögonskugga, eyeliner och ögonfransböjare Huden runt ögonen är tunn, och skyddar därför lite sämre. Dessutom är ögoninfektioner väldigt smittsamma, så det är bäst att vara på säkra sidan. Men med det sagt går det att dela vissa produkter för ögonen – det gäller bara att vara varsam.

Vad händer om man delar mascara?

Mascara är en produkt som du använder på dina ögonlock när du applicerar den på dina ögonfransar. Detta innebär att den kan förorenas med smittsamma bakterier. Många gånger är det dessa bakterier som ligger bakom vaglar. Du bör inte dela skönhetsartiklar av denna typ, för att undvika att få dessa besvär i ögonen.

Hur rakar man sig?

Strama upp huden med ena handen för att få rakhyveln att komma så nära skinnet som möjligt. För rakhyveln över huden i samma riktning som håren växer. Kör den inte hårt – det är de skarpa bladen som ska göra jobbet. Se till att du inte drar den flera gånger över samma yta, så minskar du irritationsmoment.

Hur man rakar pungen på bästa sätt?

Enklast är att du håller pungen och sträcker huden lite, så att skrynklorna spänns ut. Raka försiktigt. Du kan även be din sambo hjälpa dig att raka dig. Ha en vass hyvel (inte en gammal och slö) samt raklödder.

När är det bäst att raka sig?

Det ultimata är att raka sig efter duschen då huden är som mest mottaglig. Undvik att raka dig I duschen då det slösar onödigt mycket vatten.

Hur får man bort har från pungen?

Pungen är känslig och det kan lätt svida till! Mitt råd är istället att använda rakhyvel, eftersom pungen är så känslig. Om du använder rakhyvel på pungen är det ingen fara om du tar det försiktigt. Använd rakkräm eller rakgel.

Hur ska jag raka mig?

Det du bör tänka på är att inte raka för djupt eftersom hårsäckarna kan bli irriterade, med röda prickar och klåda som följd. Om du rakar dig är det också bra om huden är varm, så att den inte knottrar sig eftersom att du då lättare skär av toppen på hårsäcken och får små sår.

Share this post