Blogga

Vad ar risk 1 mc?

Vad är risk 1 mc?

Utbildningen består av två delar: Del 1 handlar om alkohol och droger, trötthet i trafiken och andra riskfyllda beteenden. Del 2 handlar bland annat om hastighet, säkerhet och körning vid olika väg- och väderförhållanden. Manöverbana ingår i den här delen.

Hur många klarar uppkörningen mc?

Efter godkänt teoriprov blir det dags för uppkörning, eller förarprov, som det heter. Enligt trafikverkets siffror för april-juni 2019 klarade 66,24 % det på första försöket för klass A (tung motorcykel). Siffran för mellanklass A2 var något högre med 69,24 %. För A1 (lätt mc) var siffran 52.46 %.

Vad är Riskettan för något?

Riskettan är starten på din resa mot körkortet Riskutbildning 1 är den teoretiska delen av riskutbildningen och är en obligatorisk del av din körkortsutbildning. Det är en kurs där du får lära dig om riskerna med alkohol, droger, trötthet och andra saker som kan försämra eller påverka din körförmåga.

Var gör man Riskettan?

Under riskettan får du lära dig om riskerna med bland annat alkohol, droger och trötthet i trafiken. Utbildningen genomförs på en trafikskola (lista över godkända utbildare) och ska vara minst 3 timmar lång. Priser för riskettan är cirka 400–800 kr och giltighetstiden är 5 år.

Hur bokar man Riskettan?

Boka tid för riskutbildning Om du går på en trafikskola anmäler skolan dig till riskutbildningen. Om du utbildar dig privat, får du själv kontakta utbildaren där du vill göra din riskutbildning. Den som håller utbildningen rapporterar in att du har gjort riskutbildningen.

Vad ska man kunna inför Risk 2?

Syftet med utbildningen är att du ska lära dig att hantera riskfyllda situationer, främst manövrering på halt underlag….Själva halkkörningen

  • Slalomkörning mellan koner.
  • Bromsningsövningar (både halt och torrt underlag).
  • Sväng i hal kurva.
  • Undanmanöver (väja för ett hinder).

Hur bokar man Riskettan på Elevcentralen?

Anmälan: Som inskriven elev hos oss kan du själv boka in dig direkt via ”Elevcentralen”.

Kan man gå Riskettan online?

Riskettan är del 1 av den obligatoriska riskutbildningen du måste gå för att få behörighet att ta B-körkort. Lär dig om hur droger, alkohol och distraktioner påverkar din körförmåga i trafiken. Boka kursen online hos oss på Ringens Bilskola i Stockholm.

Share this post