Ny

Varfor ska man ha solkram i ansiktet?

Varför ska man ha solkräm i ansiktet?

För att motverka solåldrande är det bra att använda produkter med hög SPF just i ansiktet. Egenskaperna hos en ansiktskräm är speciellt anpassade för ansiktet och oftast är förpackningen mindre så att den är lätt att ta med. Men självklart går det bra att använda vilken typ av solkräm som helst.

Vilka solskydd funkar?

EVY Sunscreen Mousse SPF 30 — BÄST I TEST SOLKRÄM.

  • EVY Daily UV Face Mousse SPF 30 — BÄSTA SOLKRÄM ANSIKTE.
  • Sensai Silky Bronze Cellular Protective Cream for body SPF 30 — BÄSTA PREMIUMVAL SOLKRÄM.
  • Mesoestetic Moisturising Sun Protection SPF 50+
  • Sensai Silky Bronze Cellular Protective Cream For Face SPF 30.
  • När ska man ta solkräm i ansiktet?

    Börja med att smörja in ansiktet (glöm inte hals och nacke) med solskyddsfaktor, gärna minst spf 30, innan du lägger din makeup. På så sätt får du ett bra grundskydd. Därefter kan du applicera det smink som du vill ha.

    Kan man sola med primer?

    Johannes Aydin: Nej, det är inte farligt. Men tänk på att förbereda huden med en bra solskyddskräm innan du applicerar makeup för bästa skydd.

    Vad händer om man inte använder solkräm i ansiktet?

    Med solstift i ansiktet är risken mindre att det rinner ner och svider i ögonen. – I teorin, ja. Men så som vi använder solkrämer idag i Sverige använder vi dem inte så effektivt att de stoppar produktionen av D-vitamin, förklarar Maria.

    När ska man lägga solkräm?

    Och den kan vara hög redan i början av våren. Cancerexperter rekommenderar att du ska skydda dig med solkräm när UV-index är 3 eller högre. I Sverige innebär det typiskt perioden från april till september mellan kl. 12 och 15 på dagarna.

    Kan man bli brun om man solar med smink?

    Foundation och puder hindrar nämligen UV-strålar att nå huden samtidigt som sminket kan smälta av värmen från solen. Det kan leda till en fläckig och ojämn solbränna. Värmen kan även få bakterier att gro, något som ökar risken för akne och oren hy.

    Hur använder man en primer?

    En primer bör appliceras efter din fuktcreme och innan du applicerar foundation. Men se till att du inte använder för mycket! Det kan göra så att din foundation krackelerar. Använd en klick lika stor som ett mynt och börja jobba in den från mitten av ansiktet och ut mot käklinjen och hårfästet.

    Share this post