Rekommendationer

Vad hande med Sveriges farligaste flicka?

Vad hände med Sveriges farligaste flicka?

D et var en gång en liten flicka som behövde ett hem och föräldrar som aldrig skulle överge henne. Men flickan forslades runt över halva Sverige, från Bollnäs till Malmö. Hon har bott på 21 orter i tio län. Hon har flyttats 33 gånger – för att hon sägs vara en säkerhetsrisk.

Hur gammal är Lisbeth Salander?

Lisbeth Salander föddes den 30 april 1978 (hon är 24 år gammal i Män som hatar kvinnor) och har en tvillingsyster som heter Camilla, men systrarna har ingen kontakt. Flickornas mor heter Agneta Sofia Sjölander (född 1960). Deras far heter Alexander Zalachenko och är en avhoppad sovjetisk spion.

Vem är Lisbeth Salander?

Noomi RapaceMillennium
Tehilla BladMillennium
Lisbeth Salander/Rösten gjordes av
Filmatiseringen av Stieg Larssons trilogi var ett av Skandinaviens största filmprojekt. Michael Nyqvist och Noomi Rapace spelar huvudrollerna som Mikael Blomqvist och Lisbeth Salander. Den danske regissören Niels Arden Oplev regisserade filmen Män som hatar kvinnor.

Vart utspelar sig Millennium?

Journalisten Mikael Blomkvist har blivit dömd för förtal och vill undslippa uppmärksamheten i Stockholm. Av industrimagnaten Henrik Vanger får han i uppdrag att skriva familjen Vangers släktkrönika men egentligen vill Vanger att han ska titta närmare på dennes brorsdotter Harriets märkliga försvinnande hösten 1966.

Vad kommer Rapace ifrån?

Ola Rapace kommer från Vallentuna och debuterade som Ola Norell. Efternamnet Rapace (som betyder rovfågel) tog han i samband med giftermålet med skådespelerskan Noomi Norén och har menat att han blev skådespelare mer av en tillfällighet.

När spelades Millenium filmerna in?

Till Emmyn nominerades också Michael Nyqvist och Noomi Rapace som bästa skådespelare och skådespelerska….Millennium (svensk miniserie)[redigera | redigera wikitext]

Produktion
Produktionsbolag Yellow Bird SVT Nordisk Film Film i Väst m.fl.
Sändning
Originalkanal SVT1
Originalvisning 2010

Share this post