Ny

Ar Mentor implantat texturerade?

Är Mentor implantat texturerade?

Mentor® MemoryGel® Bröstimplantat finns med både texturerad och slät yta. Utifrån dina förutsättningar väljer våra plastikkirurger de implantat som passar dig bäst. Boka en konsultation hos våra plastikkirurger för mer information och personlig rådgivning.

Är Mentor implantat farliga?

Enligt rapporter från The Institute of Medicine, har det inte hittats några bevis för att silikonimplantat är orsaken till allvarligare åkommor såsom bindvävssjukdomar eller neurologiska sjukdomar. [1] Det finns heller inga belägg för att silikongelfyllda implantat orsakar cancer eller andra maligna sjukdomar.

Vad är Mentor implantat?

Mentor erbjuder idag både runda och droppformade implantat som både är CE-märkta och godkända av USA:s livsmedels- och läkemedelsmyndighet USFDA. Implantaten är fyllda med unik, patentskyddad och kohesiv gel – som håller ihop ordentligt och efterliknar känslan hos bröstvävnaden.

Vad är ALCL?

BIA-ALCL (Breast Implant Associated Anaplastic Large Cell Lymphoma) är en form av lymfom som kan uppstå i kapsel kring bröstproteser. Incidensen är okänd och den rapporterade risken varierar kraftigt. I Sverige har hittills ca 10 personer insjuknat.

Vilka bröstimplantat är farliga?

BIA-ALCL. Bröstimplantatassocierat anaplastiskt storcellslymfom, BIA-ALCL, är ett sällsynt T-cellslymfom som kan uppkomma av framför allt texturerade, det vill säga knottriga, bröstimplantat. Sjukdomen kan uppstå både vid kosmetiska ingrepp och vid bröstimplantation efter bröstcancer.

Hur vet man om ett bröstimplantat gått sönder?

Kvinnor som väljer att inte ta ut sina PIP-implantat bör vara uppmärksamma på tecken, om implantatet verkar ha gått sönder eller symtom på inflammation i bröstområdet – i eller runt bröst och armhåla.

Vad är skillnaden mellan mentor och Motiva implantat?

Mentor och Motiva tillverkar proteser med micro- och nanotexturering. Det innebär att ytan på protesen orsakar minsta möjliga vävnadsirritation. Mentors proteser är FDA- godkända dvs. är godkända i USA och Motivas proteser är inne i en ansökningsprocess för att få FDA- godkännande.

Share this post