Trendig

Varfor har du ont pa framsidan av underbenet?

Varför har du ont på framsidan av underbenet?

En av de vanligaste anledningarna som vi stöter på i vårt arbete är att patienter kommer till oss med ont på framsidan av underbenet. Ofta har smärtan uppkommit efter att patienten har sprungit eller gått mer än vanligt. Om du har en sådan smärta har du troligtvis belastat dina ben mer än vanligt och då fått en överbelastningsskada.

Har du ont i benen när du vilar?

Det är också vanligt att musklerna känns stela och svaga. Smärta när du vilar är tecken på att sjukdomen förvärrats. Blodflödet i benen är sämre om du har ont i underbenen eller fötterna även när du vilar, särskilt när du ligger ner. Det är ett tecken på att sjukdomen har förvärrats.

Vad kan du göra med smärtor i benen när du promenerar?

Andra sjukdomar som inte har med blodflödet att göra kan ge liknande symtom med smärtor i benen, till exempel artros i en höft eller ett knä, eller ryggsjukdomar som spinal stenosoch diskbråck med ischias. Smärtor i benen vid de här tillstånden kan också uppstå eller förvärras när du promenerar.

Varför får du kärlkramp i benen?

Om du har kärlkramp i benen kan det göra ont i benen när du anstränger dem, till exempel går en kortare sträcka. Det beror på att blodet har svårt att passera till muskelcellerna. Rökning är den vanligaste orsaken till att du får kärlkramp i benen.

Kan en seninflammation uppstå i underbenet?

Olika sen- eller senskidsinflammationer kan uppstå i underbenet. Beroende på vilka muskler och senor som är överbelastade, kan det uppstå seninflammation på framsidan av benet, på utsidan och på baksidan. Mest känt är akut seninflammation i hälsenan, akillessenan. En seninflammation (tendinit) är en irritation främst av vävnaden runt senan.

Vad är orsakerna till brännande känsla i benet?

Det finns en mängd orsaker till en brännande känsla i nedre delen av benet. Några av dessa orsaker är diabetes, vitaminbrist, ischias, perifer neuropati, djup ventrombos, solbränna, kemisk brännskada, benskada och många fler.

Vad är orsakerna till svaghet i benen och yrsel?

Hos äldre kan orsakerna till svaghet vara större, och de är mycket allvarligare. Hos vuxna är svaghet i benen och yrsel oftast förknippad med följande orsaker: graviditet; det kan vara ett resultat av stressig stress, plötslig rädsla, intensiv spänning eller erfarenhet. Svaga ben och temperatur.

Varför har du ont i hälen?

Att ha ont i hälen är ett mycket vanligt fotproblem och alla kan någon gång uppleva hälsmärta. Du som drabbats av hälsmärta har ofta ont antingen under hälen (plantar fasciit) eller precis bakom (Achilles tendinit) där hälsenan ansluter till hälbenet.

Kan du få ont i hälen både som ung och äldre?

Du kan få ont i hälen både som ung och äldre. Det är ett vanligt besvär och kan bero på många olika saker. Ibland kan man få besvär utan någon tydlig orsak, men den vanligaste orsaken till att man får ont är att man belastat hälen för mycket under för lång tid, så kallad överbelastning.

Share this post