Populära

Hur forokar man Peperomia?

Hur förökar man Peperomia?

Föröka peperomia – lätt som en plätt Skär av ett friskt blad med ca 2 cm skaft. Stick ner det i fuktig jord, lägg ett papper över, håll jorden lätt fuktig och vänta. Snart kommer de sötaste babyblad och småplantor upp runt bladet.

Hur stor blir Fredsgrönska?

Specifikationer

Säljperiod: Januari
Djup: 12,5 cm
Höjd: 18 cm
Vikt: 410 g
Innerkruka Ø: 10 cm

Hur ofta ska man vattna en Fredskalla?

Vattna igenom plantan ordentligt med ljummet vatten och låt jorden torka upp något innan du vattnar igen. Känn med fingret, vattna när jorden är lätt fuktig. Duscha gärna hela växten en gång i månaden så håller sig bladen fräschare. Fredskallan är en utmärkt växt att plantera i självvattnande krukor.

Hur sköter man Fredsgrönska?

För att få ut det bästa av din Fredsgrönska, kan du vattna växten med ljummet vatten. Växten dricker helst regnvatten. Det beror på att regnvatten innehåller mindre kalk än kranvatten. Det är också tillrådligt att doppa växten då och då.

Hur kan man ta hand om Elefantöra växt?

För att få elefantörat att trivas så kan du gott placera den i ett halvljust läge med en temperatur om minst 5 °C, utan att den står i ett direkt solljus. Med mindre ljus får den nämligen större blad. Under sommarhalvåret kan du ge den lite extra gödning ungefär varannan vecka och hålla den lagom vattnad.

Hur sköta Peperomia?

Som det tjocka bladen antyder så är Peperomia duktig på att lagra vatten i bladen därför behöver du inte vattna den allt för ofta. Under vår och sommar ungefär varje till varannan vecka och under vintern ca en till två gånger i månaden. Vattna rejält men var noga med att låta den torka upp mellan vattningarna.

Var trivs Elefantöra bäst?

Den tycker inte om att ha vatten stående kring rötterna, så jorden måste vara väldränerad. Elefantöra är relativt blygsam i sina krav. Den trivs bäst på en ljus eller semiskuggig plats, men tycker inte om direkt solljus (i direkt solljus blir bladen mindre).

Share this post