Blogga

Vilken ar bast Sector Alarm eller Verisure?

Vilken är bäst Sector Alarm eller Verisure?

Du skall dock känna dig trygg med att alla hemlarm på Larmkollen är trygga och bra val som vi rekommenderar. Vilka hemlarm är bäst i test? Verisure, Sector Alarm, Svenska Alarm, Garda Alarm, SecuritasHome, Säkra Larm, Cubsec Alarm, Safe Land och Alert Alarm är bäst i test 2022.

Varför ha hemlarm?

– Larm är ett jättebra komplement till Grannsamverkan och certifierade lås mot inbrott. Det minskar tiden tjuvarna har på sig, och pockar på uppmärksamhet från grannar, men det stoppar inte tjuven från att ta sig in i ett hem, säger Lina Nilsson på Stöldskyddsföreningen.

Vad säger lagen om larm?

Larmlagen SFS 1983:1097 reglerar förhållandet mellan larminnehavare, samhället, polis och brandkår. Obervera att lagen klart uttalar att larminnehavaren är ”skyldig att iaktta vad som skäligen bör åliga honom” för att förhindra att falsklarm från inbrottslarmsystemet orsakar samhället onödigt arbete.

Är hemlarm nödvändigt?

– Det vi vet är att ett larm förkortar tiden för tjuven att vistas i huset, eftersom han vet att väktare kan vara på väg och att grannar kan höra larmet, säger Lina Nilsson på Stöldskyddsföreningen. – Larm är ett bra komplement, men det viktigaste är att man har ett starkt skalskydd och grannsamverkan.

Vad gäller för tillstånd att installera inbrottslarm?

Företag som ska sälja, installera och reparera larm behöver tillstånd från polisen. När din ansökan behandlas kontrollerar vi att du har den kunskap som krävs och att du i övrigt är lämpad för att arbeta med larm. Ditt företag måste också ha en för verksamheten lämplig organisation.

Vad innebär Larmklass 1?

Larmklass 1 Anläggningar i klass 1 får utföras som enbart försåtskydd med minst två volymdetekterande detektorer. Anläggningen i sin helhet får kopplas till och från genom låsförbikopplare vid entrén. Exempel på användningsområden: bostäder och företag med lågt skyddsvärde.

Share this post