Ny

Far fel post hela tiden?

Får fel post hela tiden?

Då ska du stryka över de angivna adressuppgifterna och ersätta dem med texten ”’felaktig adress”, “avflyttad” eller “okänd”. Paketet eller brevet lämnar du in hos närmaste postombud, alternativt i närmaste postlåda. Du kan även be din brevbärare ta hand om den felaktigt utdelade posten direkt.

Vem får öppna post?

Det är inte tillåtet att öppna någon annans post utan den personens samtycke. Detta gäller oavsett om den posten är adresserad till är omyndig eller inte och även oavsett om det är en förälder eller vårdnadshavare som har öppnat posten.

Orsaken kan vara att adressat, gata eller nummer förväxlas då brevbäraren sorterar sin post inför utdelningsrundan. Om det finns fler än en postoperatör där du bor, försök kontrollera vilken av dem som har delat ut försändelsen (med hjälp av eventuell stämpel och frankering eller genom att kontakta avsändaren).

Hur skickar man vidare post?

Eftersändning innebär att post som är adresserad till din gamla adress vidarebefordras till din nya adress. Enbart eftersändning ändrar däremot inte din folkbokföringsadress. Vill du eftersända din post kan du beställa det hos Svensk Adressändring AB mot en avgift.

Hur ofta ska posten delas ut?

Portot står för kostnaden För dig som mottagare innebär det att du får vanlig post – som brev, tidningar och reklam – varannan dag. Paket, varubrev och expressbrev delas ut varje vardag, precis som det är i dag. De gula postlådorna töms också varje vardag.

Kan posten komma två gånger på en dag?

Med varannandagsutdelning får du brev, tidningar och reklam varannan vardag, istället för varje vardag som det är i dag, om det finns brev att dela ut till dig. Brevbärarna kommer även i fortsättningen att vara ute med post varje dag, men gå olika rundor beroende på vilken dag det är.

Hur ofta får man post?

Från och med 31 januari får mottagare i södra och mellersta Sverige få postutdelning varannan dag. Det omfattar mottagare med postnummer som börjar på 30–39, 52–61 och 63–73. Sedan tidigare delas brev, tidningar och reklam ut varannan vardag i storstäderna med omgivande områden.

Kan man få post två gånger om dagen?

Hur många gånger får man post på en dag?

När delas posten ut? PostNord levererar post varannan dag i Sverige. Undantaget är paket och expressbrev som delas ut varje dag.

Varför har inte mitt brev kommit?

Brev som vi inte kunnat dela ut på grund av felaktig eller ofullständig adress skickas tillbaka till avsändaren. Saknas avsändaradress skickar vi enligt Postlagen inrikes brev till Post- och telestyrelsen. Det går att efterfråga saknade brev på PTS:s webbplats.

https://www.youtube.com/watch?v=FgXcMWkXpkY

Share this post