Populära

Vad ar Leukoplakier?

Vad är Leukoplakier?

BAKGRUND. Oral leukoplaki är en övervägande vit fläck i den orala slemhinnan som inte kliniskt eller histopatologiskt kan diagnostiseras som någon annan definierbar slemhinneförändring. Leukoplaki är en klinisk diagnos som används när andra möjliga diagnoser uteslutits. Oftast är lesionen asymtomatisk.

Vad är Verrukös?

En typ av kraftigt differentierad epidermoid cancer, som är vanligast i munhålan, men som även kan förekomma i struphuvud, näshålor, matstrupe, penis, anorektala området, vulva, vagina, livmoderhals och hud, särskilt under fötterna.

Hur får man bort leukoplaki?

Leukoplaki är en ljus förändring i vävnaderna, som kan vara fläckig eller jämn. Orsaken kan vara tobak, och förändringen kan småningom försvinna efter att man slutar röka. Det finns ingen enstaka bästa metod att behandla leukoplaki. En del av leukoplakierna försvinner av sig själva (9–45 %), utan att man gör något.

Varför får man vita fläckar i munnen?

Det är en svampinfektion som ger en vitaktig hinna eller vita fläckar på tungan, kinderna eller i gommen. Vanliga orsaker till infektionen är att barnet kräks ofta, eller att barnet har fått en antibiotikakur. Torsk i munnen förekommer även hos vuxna.

Vad är Hyperplasia?

Hyperplasi är en icke-cancerös förändring som innebär ett ökat antal celler jämfört med normalt. Denna förändring kan bara ses när vävnadsprovet undersöks under mikroskopet. Ett annat ord för hyperplasi är hyperplastik.

Vad är en åldersvårta?

Åldersvårtor är upphöjda hudförändringar. De är vanligast i ansiktet, på bröstet och på ryggen. Åldersvårtor kan komma redan i tjugoårsåldern och blir vanligare med åldern. Vårtorna smittar inte och är helt ofarliga.

Hur ser tonsillcancer ut?

Hur märker man om man har tonsillcancer? Cancer i munnen kan visa sig som en vårta eller ett sår som inte läker, knölar på tonsillerna, tungan eller på utsidan av halsen.

Share this post