Blogga

Vad menas med granskas?

Vad menas med granskas?

Ordet granska är en synonym till inspektera och kolla och kan bland annat beskrivas som ”undersöker noga, går igenom”.

Vad innebär det att kritiskt granska något?

Att kunna läsa, förstå och förhålla sig kritiskt till olika typer av texter är oerhört viktigt i dagens informationstäta samhälle. Ett kritiskt förhållningssätt är också ett centralt inslag i samtliga ämnen på gymnasiet.

Vad gör man när man granskar?

Det kan till exempel vara böcker, rapporter, vetenskapliga artiklar eller information som du hittar på olika webbplatser. Oavsett vilken källa det rör sig om är det viktigt att du granskar den kritiskt och värderar dess relevans för ditt ämne.

Vad är en kritisk analys?

Ber man dem kritiskt granska en text – även av den simplaste sort – läser de den för att hitta saker de kan kritisera. Då har de gjort en kritisk analys.

Hur kan naturvetenskap granskas kritiskt?

En annan del av kritisk granskning som är särskilt viktig i samhällsfrågor med naturvetenskapligt innehåll handlar om att identifiera och avslöja värderingar i vad som sägs och skrivs. En mening kan presenteras som en neutral betraktande beskrivning, men oftast innehåller den en mer eller mindre tydlig värdering.

Vad är granska makten?

En av riksdagens viktigaste uppgifter är att kontrollera hur regeringen sköter sitt arbete. Det kallas för riksdagens kontrollmakt. Kontrollmakten ska bidra till att regeringen följer lagarna, arbetar effektivt och att medborgarna känner förtroende för den offentliga makten.

När används VAR i fotboll?

VAR (engelska: Video Assistant Referee, ’assisterande videodomare’) är en form av assisterande domare eller domarfunktion inom fotboll. Dess uppdrag är att granska beslut som har tagits av, eller undgått, huvuddomaren med hjälp av videokameror.

https://www.youtube.com/watch?v=3YuCxoZz6Gk

Share this post