Populära

Vad betyder uppfodare?

Vad betyder uppfödare?

En uppfödare är någon som sysslar med hundavel, det vill säga föder upp hundar. När du ska köpa hund är det viktigt att du väljer uppfödare med omsorg. En bra uppfödare följer alla lagar, regler och föreskrifter och föder upp friska och trevliga hundar.

Vad är en rådgivare?

Som rådgivare specialiserar man sig inom ett visst begränsat kunskapsområde eller inom en viss bransch. Arbetet kan därför variera ganska mycket, beroende på vilket område som man är verksam inom. Ett exempel är trädgårdsrådgivare som ger råd och information om trädgårdsodling till yrkesodlare.

När räknas man som uppfödare?

En uppfödare räknas som regel som näringsidkare oavsett om hunduppfödningen bedrivs som yrkes- eller hobbyverksamhet (vid sidan av det ordinarie arbetet). Lagligt sett är därför uppfödaren jämställd med bilhandlaren eller affärsinnehavaren och har samma skyldigheter gentemot köparen.

Vad krävs för att bli uppfödare?

Registrera en kennel Att registrera ett kennelnamn hos Svenska Kennelklubben kostar 2750 kr. Kennelnamn är obligatoriskt när man registrerar sin tredje kull hos SKK. Registreringen är en kvalitetsstämpel eftersom man som uppfödare inom SKK måste följa regler och hälsoprogram som gäller för hunduppfödning.

Vad innebär det att vara rådgivare UF?

Att förmedla kontakter. Att följa UF-företagets ekonomiska utveckling. Att vara delaktig i UF-företagets utvärdering. Att stödja och hjälpa UF-företaget inför mässor och tävlingar.

Vad gör Privatrådgivare?

Som privatrådgivare ger man ekonomiska råd och vägledning utifrån en analys av kundens ekonomi. Det kan gälla sparande, placering av pengar, lån till bostad eller kapitalvaror, försäkringar, vardagsekonomi eller familjerättsliga frågor.

Är ofta radiell?

Vad betyder och hur uttalas radiell Radiell uttalas radi|ell [-el´] och är ett adjektiv -t -a. Radiell betyder: utstrålande likt radier.

Vad betyder under granskning?

Ordet granska är en synonym till inspektera och kolla och kan bland annat beskrivas som ”undersöker noga, går igenom”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av granska samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Share this post