Blogga

Vad ska man ata for att deffa?

Vad ska man äta för att deffa?

Minska på sådant som har hög energitäthet (pasta, ris, bröd, smör, olja och annat rikt på kolhydrater och/eller fett) till förmån för mer grönsaker, rotfrukter, frukt/bär och rena proteinkällor – och se till att fylla ut tallriken rejält.

Måste man deffa?

Du MÅSTE inte DEFFA, och du MÅSTE INTE köra morgonkardio. Du måste inte! Jag rekommenderar alla mina atleter som tävlar inom bodybuilding eller fitness att köra så lite kardio som möjligt. Det ska inte behövas flera timmar – på träning som knappt fungerar för vad det är tänkt – när du kan fokusera på annat.

Vad ska man äta för att ligga på Kaloriunderskott?

Du kan alltså gå ner 0,5 kg genom att minska 500 kalorier varje dag. För att uppnå ett så stort kaloriunderskott behöver du ofta bara skära ner på onödiga kalorier. Stäng till exempel av mellanmål och försök äta frukt eller grönsaker när du känner dig hungrig.

Hur ofta ska man äta vid deff?

Träna genom hela kroppen 1-2 gånger per vecka, med ca 6-12 reps/set och 3-8 set/muskelgrupp/pass beroende på hur träningsvan du är. Äter mycket protein. Ät minst två gram protein per kilogram kroppsvikt så kommer mer av vikten du tappar att bestå av fett.

Borde jag deffa?

Om du går upp fort i vikt kan det vara klokt att sakta ner. Det behöver inte betyda att du inleder en deff utan bara att du fortsätter öka men saktar ner lite. Att låta vikten skjuta i höjden för snabbt är antagligen bara en nackdel i det långa loppet så ha lite tålamod.

Hur lång deff period?

Sen måste du givetvis fundera lite på det praktiska med. Att deffa är inte alltid det roligaste och många gånger kan det vara värt det att genomföra den på 2 månader istället för 4 månader. Andreaz Engström igen. En tre månader lång deff inför tävling.

Hur mycket går man ner när man Deffar?

Att gå ned 0,5-1 % av kroppsvikten per vecka verkar vara en takt som gör att du behåller mycket muskelmassa (3). Ett underskott på 20 % är en bra början för att uppnå detta, och innebär att om du har ett kaloribehov på 2 500 kcal så minskar du det med 500 kcal, och äter 2 000 kcal per dag.

Måste man köra cardio när man Deffar?

Cardio må förbruka energi, men styrketräningen stimulerar dina muskler till att växa. Om du vill inkludera någon form av cardio för att förbruka fler kalorier, så kan det vara klokt att göra det i någon skonsam och lågintensiv form, till exempel raska promenader.

Share this post