Blogga

Var trivs fastingar bast?

Var trivs fästingar bäst?

Fästingen är ett litet leddjur, som är släkt med kvalster och spindeldjur. Den trivs bäst på skuggiga och fuktiga platser, gärna i lövskog. Fästingen går igenom fyra olika stadier i sin utveckling. Från ägg, till larv, till nymf och därefter till vuxen fästing.

Var sitter fästingar?

Fästingar biter sig oftast fast där huden är tunn, som på underbenen, i knävecken och i ljumskarna. Fästingbett hos barn sitter ofta på överkroppen, i hårbotten, nacken eller bakom öronen. Bettstället brukar klia i några dagar och det är inte ovanligt att få utslag efter fästingbett.

Hur tar du bort fästingen på din hund?

Så tar du bort fästingen på din hund 1 Använd gärna en pincett eller en fästingborttagare. 2 Ta tag om fästingen så nära huden som möjligt och dra rakt ut. Försök att se till att hela fästingen följer med. 3 Efter några dagar kan en liten inflammation vid bettstället uppstå. Då kan det klia och bli rött i ett par dagar.

Kan en hund bli sjuk till följd av ett fästingbett?

Risken är liten att en hund blir sjuk till följd av ett fästingbett, men om det skulle hända kan sjukdomen bli besvärlig och någon gång allvarlig.

Vilka sjukdomar kan din hund få?

De sjukdomar din hund kan få är främst borrelios och en infektion som heter anaplasmos. TBE är väldigt ovanligt bland hundar. Anaplasma. Anaplasma (Granulocytär Anaplasmos) är en bakteriell infektion med symtom som feber, trötthet, hängighet, dålig aptit och tar tecken på smärta,

Vad gör jag med fästingen?

Så tar du bort en fästing

  1. Använd en pincett eller en fästingborttagare. Båda finns att köpa på ett apotek och i en del butiker.
  2. Ta tag om fästingen så nära huden som möjligt och dra långsamt rakt ut.
  3. Försök att få med hela fästingen.
  4. Tvätta bettstället med tvål och vatten eller desinfektionsmedel.

Share this post